Onze Amiibo verzameling

Onze amiibo verzameling

Momenteel missen we nog één amiibo om onze verzameling compleet te maken. Uiteraard zit er een heel verhaal achter hoe we aan de tot nu toe 191 amiibo figuurtjes zijn gekomen. Dit is het verhaal achter onze amiibo verzameling.

Eerst even een stukje amiibo geschiedenis erbij halen. Het is natuurlijk wel leuk om te weten waar deze Nintendo poppetjes vandaan komen.

– De eerste amiibo kwamen uit op 20 november 2014 in Noord-Amerika
– Link en Donkey Kong uit de Smash Bros serie waren de eerste amiibo.
– Momenteel zijn er 192 verschillende amiibo-figuurtjes
– Er zijn 8 verschillende amiibo verkrijgbaar van Mario
– Ook zijn er 4 Skylanders die worden meegeteld als officiële amiibo
– Er is zelfs een doos cornflakes op de markt waar een amiibo-chip in zit
– Er zijn 3 gouden amiibo op de markt en 1 zilveren
– Voor Animal Crossing zijn er ook amiibo-kaarten gemaakt
– Sommige amiibo zijn alleen te verkrijgen in Japan

Maar wat kan je nu eigenlijk met die amiibo? Laten we voorop stellen dat de kwaliteit van de poppetjes echt heel erg hoog ligt. Ze zijn prachtig om naar te kijken en je kan je wellicht voorstellen dat als je groot Nintendo fan hier echt van kan genieten. Daarnaast kan je in sommige games wat extra’s krijgen. In bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild kan je eten of wapens krijgen, maar ook in Super Mario Maker op de Wii U kon je de amiibo inscannen zodat je niet als Mario maar als bijvoorbeeld Pikachu door het level heen kon rennen!

Hoewel ik toen niet van plan was om verder te verzamelen, leek het mij wel leuk om enkele van die amiibo te hebben.

Onze amiibo verzameling is al een flink aantal jaren terug begonnen. Ik kende Karim toen nog helemaal niet, maar een vriend van mij was bezig met zijn eigen amiibo verzameling en kon een hele berg poppetjes opkopen van iemand. Er zat alleen wel één ‘maar’ aan; hij moest of alles kopen, of de koop ging niet door. Alleen had hij enkele amiibo figuurtjes die bij die partij zaten al in zijn eigen collectie. Hij vroeg aan mij of ik anders voor een klein prijsje die paar poppetjes wilde hebben. Hoewel ik toen niet van plan was om verder te verzamelen, leek het mij wel leuk om enkele van die amiibo te hebben. Als ik het mij goed herinner en oude foto’s terug kijk, waren de eerste amiibo poppetjes onder andere Charizard, Bowser, Peach, Boo, Waluigi en Annabelle.

Onze amiibo verzameling begon pas echt toen we tijdens een van onze eerste streams verslag deden van de release van de Nintendo Switch. Een van onze kijkers en tegenwoordig goede vriend Roy kwam tijdens deze stream langs om een spelletje langs te brengen wat bij ons in de winkel niet meer op voorraad was. Wat wij alleen niet wisten, was dat hij ook even de hele Zelda: Breath of the Wild amiibo collectie voor ons had gekocht! Eigenlijk vanaf dat moment besloten Karim en ik om verder te gaan met het verzamelen van amiibo.

In die tijd gingen er echt behoorlijk wat ladingen geld naar de amiibo collectie. Bijna iedere zaterdag maakte Karim en ik een rondje over het winkelcentrum om de verzameling aan te vullen. In deze periode waren sommige amiibo zelfs flink afgeprijsd in bijvoorbeeld de Intertoys en Bart Smit (ja die bestond toen nog). Dit hielp wel erg mee in het aanvullen van de collectie. In deze periode probeerde we ook ons YouTube kanaal nog up to date te houden en kletste ik zo vijf minuten aan elkaar over Animal Crossing amiibo. Ik heb er normaal helemaal geen moeite mee om mezelf terug te zien of horen op beeld, maar deze video is niet een van mijn beste, laten we het daar op houden. Kijk zelf maar eens.

Inmiddels begon onze collectie toch wel flink te groeien, alleen waren er enkele figuurtjes die in de tijd dat ze uit kwamen al zeldzaam waren en enkele jaren later – toen Karim en ik dus het geweldige idee kregen om ze te verzamelen – waren ze helemaal moeilijk te vinden. Op Marktplaats gingen sommige figuurtjes, bijvoorbeeld Bayonetta, makkelijk voor €50,- per stuk weg en dat vonden we wel iets te veel van het goede.

Dan waren er ook nog enkele amiibo die sowieso lastig te krijgen waren, waaronder de gouden Mario. Toen we terug waren uit New York voor de release van Super Smash. Bros Ultimate organiseerde wij een evenement waar we met kijkers de opgenomen film gingen kijken die wij daar gemaakt hadden. Uiteraard speelde we ook de game met zijn allen. Wat wij alleen niet hadden verwacht, was dat er ook mensen cadeautjes hadden meegebracht voor ons, echt super lief! Een van deze cadeautjes was een grote doorbraak van onze amiibo verzameling. Onze vriend Daan, op het internet beter bekend als NintenDaan, gaf ons namelijk – alsof het niets was – een gouden Mario! Helaas heb ik geen foto van het moment waarop we deze amiibo van hem kregen, maar er is wel een foto van dat ik hem voor het eerst in de vitrine kast had gezet!

Dit was voor ons echt de doorslag in onze verzameling. Kort hierna had ik ook een mazzeltje op Marktplaats. Een jongen verkocht zijn amiibo collectie en hoewel het geen grote collectie was, zaten hier wel zeldzame figuren tussen zoals Bayonetta (versie 1 en 2), Cloud en Corrin. Bij elkaar heb ik voor 9 (zeldzame) figuren toen ongeveer €50,- betaald. Dat was echt een hele goede koop. Nog steeds zaten we wel met het probleem dat enkele figuren gewoon nergens meer te krijgen waren, zelfs niet als je er een zak geld voor neer zou leggen. Tot onze grote vreugde besloot Nintendo om enkele amiibo opnieuw uit te brengen. Dit was voor ons echt heel erg goed nieuws!

Door 192 figuren te verzamelen ben je er echter niet zomaar. Zelfs toen Nintendo besloot enkele figuren opnieuw uit te brengen, miste we hier en daar nog amiibo die bijvoorbeeld alleen in Japan uitgekomen zijn. Hier kwam verandering in toen ik in april 2019 met mijn moeder naar New York ging. Het jaar ervoor had ik met Karim een winkel ontdekt in Lower Manhattan, namelijk Videogames New York. In deze winkel verkopen ze heel veel toffe retro spullen, maar dus ook amiibo! Toen ik er met Karim was in november 2018 ontdekte wij deze winkel, maar besloten we na lang twijfelen niets te kopen. Later hebben we hier wel spijt van gehad, maar het maakte veel goed dat ik terug ging naar New York met mijn moeder.

Zoals jullie kunnen raden, nam ik mijn moeder mee naar deze winkel en kocht de bijna volledige Monster Hunter collectie. Deze collectie is normaal gesproken alleen maar verkrijgbaar in Japan. Ik was flink wat dollars kwijt, maar we waren ook weer een heel stuk dichterbij het compleet maken van onze collectie!

Eigenlijk na deze aankoop in New York was onze collectie zo goed als compleet. Uiteraard kochten we zodra er een nieuwe amiibo uitkwam hem direct, zodat we niet achter de feiten aan zouden lopen. Zoals ik eerder al zei zijn er 192 amiibo en wij hebben er 191, dus welke amiibo mist er dan nu nog? Dat is dit grijze blokje.

Het stelt niet zoveel voor om heel eerlijk te zijn, maar toch gaat dit vierkante poppetje op Ebay voor zo’n $250 over de toonbank. Dit dure vierkante poppetje heet trouwens Qbby, ook wel bekend als Box Boy. Dit was voorheen een spelletje op de Nintendo 3DS en alleen bij de Limited Edition van dit spel zat de amiibo. Alsof dit nog niet exclusief genoeg was, vonden ze het ook een goed idee om deze Limited Edition alleen uit te brengen in Japan. Eén ding is in ieder geval gelukt, deze Limited Edition is écht limited.

Aangezien ik later deze maand met Karim naar Japan vertrek, hebben we een klein beetje onze hoop erop gevestigd dat we deze amiibo tegen komen in één van de duizenden winkeltjes in Akihabara. Een groot voordeel is wel: wij verzamelen de amiibo los, waardoor de figuurtjes dus niet in de doos hoeven te zitten. Dit zorgt ervoor dat de kosten een stuk lager kunnen uitvallen dan wanneer je hem in doos wilt vinden. Ik hoop echt heel erg dat we deze laatste amiibo gaan vinden in Japan zodat onze collectie eindelijk compleet is!

Vond je deze blogpost nou super leuk? Kom dan ook naar mijn Discord server, waar je in direct contact komt met mij en andere lezers. Ook kun je mij volgen op Twitter en Instagram.

7 reacties

Geef een reactie