limited edition Animal Crossing Nintendo Switch

Zal ik de limited edition Animal Crossing Nintendo Switch gaan halen?

Eens in de zoveel tijd is het feest voor Nintendo Switch liefhebbers. Soms besluit Nintendo namelijk om een limited edition van de succesvolle console uit te brengen. Hoewel ik een prima werkende Nintendo Switch heb, blijft het toch altijd verleidelijk om een limited editon console aan te schaffen, helemaal als het van een game is waar je heel erg naar uitkijkt. Zo werd er onlangs een limited edition Animal Crossing Nintendo Switch aangekondigd. Of ik hem ga halen? Dat ga ik in deze blog eens bekijken.

Op vrijdag 31 januari was ik ’s morgens mijn ontbijtje aan het eten voordat ik naar mijn werk moest en opeens was daar de aankondiging van de limited edition Animal Crossing Nintendo Switch. Hij is zo magisch mooi! De pastelkleurige blauwe en groene joy-con controllers, de Animal Crossing afbeeldingen achterop de Nintendo Switch en dan niet te vergeten het ultra schattige dock. Het is een limited edition console waar Nintendo veel liefde en aandacht in heeft gestoken. Ik ga aan de hand van het schrijven van deze blog de beslissing maken of ik hem wel of niet moet pre-orderen, want de verleiding is behoorlijk aanwezig.

Release: 20 maart 2020

Eerst ga ik een uitstapje maken naar de overige limited edition Nintendo Switch consoles die tot nu toe zijn uitgebracht. Kennen jullie ze allemaal en welke heb jij of zou jij graag willen hebben?

Splatoon 2

De allereerste limited edition Nintendo Switch die op de markt kwam was die van Splatoon 2. Je kan wel merken dat Nintendo tegenwoordig meer aandacht besteed aan haar gelimiteerde spelcomputers, want die van Splatoon 2 is eigenlijk niet zo best. Het enige wat ‘limited’ is aan deze versie waren de groen met roze joy-con en de doos zelf. Verder had de achterkant van de Switch zelf geen opdrukje en was het dock volledig blanco. Dan maakt het de zaak nog pijnlijker dat je die groen met roze joy-con ook gewoon los in de winkel kon kopen. Niet heel erg limited dus.

Release: 21 juli 2017

Monster Hunter XX

In Japan verscheen er een exclusieve Monster Hunter XX Nintendo Switch. Ik wist oprecht niet dat deze versie bestond voordat ik deze blog ging schrijven. Alleen het dock is versierd met wat afbeeldingen en verder staat er een monster achter op de Nintendo Switch. Ik heb dus niet echt wat gemist, helemaal niet omdat Monster Hunter nou niet bepaald mijn franchise is.

Release: 25 augustus 2017

Super Mario Odyssey

Vervolgens was daar de Super Mario Odyssey editie. Bij deze speciale uitgave ging het al iets beter, want hij was eigenlijk praktisch hetzelfde ingedeeld als die van Splatoon 2. Ook deze had alleen joy-con met een andere kleur en verder geen speciaal dock of een leuke achterkant voor de Nintendo Switch zelf. Het grote verschil hierbij was dat de rode joy-con alleen met dat pakket te krijgen waren, maar in Japan werden deze joy-con wel los verkocht. Karim heeft altijd een zwak gehad voor deze rood gekleurde joy-con en ik ben benieuwd of hij zich kan inhouden als we in Japan zijn…

Update: Nintendo heeft mij gemeld dat de rode joy-con tegenwoordig wel beschikbaar zijn in Europa, check het maar via deze link!

Release: 27 oktober 2017

Wat trouwens leuk is om te vertellen is dat mijn moeder de Super Mario Odyssey Nintendo Switch heeft gekregen voor kerst in 2018 van mij en Karim. Ze heeft altijd graag spelletjes gespeeld en dat is ook mede de reden dat ik zo aan het gamen ben gegaan. Het allerliefste speelt ze Zelda games en ook Tetris is een veel gespeelde game door haar. Ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht als ik bij haar binnen kom en zie dat mijn lieve moedertje van bijna 60 op de bank zit en The Legend of Zelda: Link’s Awakening aan het spelen is.

Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee

Toen was het tijd voor de allereerste Pokémon limited edition Nintendo Switch, voor de release van Let’s Go Pikachu en Eevee. Ik weet nog goed dat hij werd aangekondigd en dat ik echt gillend op mijn stoel zat. Ik moest deze limited edition hebben. De mooie joy-con met de bijpassende straps, de afbeelding op het dock en dan niet te vergeten de prachtige achterkant van de Nintendo Switch zelf met rondspringende Eevee’s en Pikachu’s; het was simpelweg te schattig. Vlak na de aankondiging pre-orderde ik de console meteen.

Helaas gebeurde er zo’n anderhalve week later iets heel erg vervelends. Ik kreeg namelijk een flink auto ongeluk. Hoewel het gewoon echt een stomme situatie was, kreeg ik financieel de schuld ervan en moest ik alle schade vergoeden. Als ik iets dus niet moest kopen op dat moment was het wel een tweede Switch, dus ik liet de pre-order met pijn in mijn hart vervallen.

Release: 16 november 2018

Ik vond het eigenlijk ook wel prima, de Nintendo Switch die ik al had werkte prima. Toen het kerst was hadden Karim en ik voor elkaar gezellig een aantal cadeautjes. Alleen kreeg ik van hem dat jaar echt bizar toffe cadeau’s! Ik kreeg namelijk een extra scherm voor mijn pc, Pokémon kaarten, een limited edition Pikachu 2DS en misschien voel je hem al aankomen; de Let’s Go Pikachu limited edition Nintendo Switch. Ik heb echt heel erg moeten huilen toen, want ik had dat echt nooit verwacht.

Super Smash Bros. Ultimate

Grappig genoeg kwam tegelijkertijd met de Let’s Go Pikachu en Eevee bundel ook de Super Smash Bros. Ultimate limted edition Switch uit. Hoewel het dock echt mega vet is, zijn er op het internet veel grappen gemaakt over de strepen op de joy-con. Vooral de rechter joy-con die een klein streepje bevatte werd als lachwekkend gezien. Toch zijn er veel vrienden van mij die deze limited edition Switch toen hebben aangeschaft.

Release: 16 november 2018

Diablo 3

Opnieuw werd er een uitstapje gemaakt naar een third party franchise voor een limited edition Nintendo Switch. Diablo 3 zou namelijk op de Switch verschijnen en dit ging meteen gepaard met een speciale uitgave. Ook hier was er veel zorg voor de console: het dock was versierd, de achterkant van de Switch was mooi, alleen weer waren de joy-con gewoon grijs. Ik was er in ieder geval niet warm voor te krijgen.

Release: 2 november 2018

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age

De limited edition waar tot dusver misschien wel de meeste aandacht in is gestoken is die van Dragon Quest. Niet alleen had het dock een opdrukje, maar de achterkant was versierd, er zaten exclusieve blauwe joy-con bij die ook bedrukt waren. Dit is wat we willen Nintendo, meer versierde Switches! Deze bundel kwam overigens alleen in Japan uit en ook kon je daar de joy-con los kopen.

Release: 27 september 2019

Pokémon Sword & Shield

Hierna kwam de Nintendo Switch Lite op de markt. Deze zijn te krijgen in het groen, geel en grijs. Daarnaast was er ook een limited edition versie voor Pokémon Sword en Shield. Hoewel ik de blauwe en roze knopjes echt geweldig vond, kon ik mijzelf prima inhouden om deze editie niet te kopen. Doordat de Nintendo Switch Lite consoles niet op de tv gebruikt kunnen worden, was het voor mij niet echt interessant.

Release: 8 november 2019

Disney Tsum Tsum Festival

De limited editon console die hierna volgde zal wellicht niet iedereen kennen. Het is namelijk de Disney Tsum Tsum Festival Switch. Hoewel de limited edition echt geweldig is, was de game helaas wat minder. De joy-con zijn echt te schattig met de roze en paarse kleuren en daarop de witte stipjes. Op de rechter joy-con zitten zelf Mickey Mouse oortjes om een knopje heen gedrukt. Het dock en de achterkant zijn ook te schattig.

De game heb ik van Karim gekregen, maar doordat je maar één mini game in handheld kon spelen was ik er wel snel klaar mee. Dit was juist een perfecte handheld titel vond ik! Zelfs als ik deze limited edition wel wou hebben, was dit wat lastig geworden gezien hij alleen in Japan is verschenen.

Release: 10 oktober 2019

Animal Crossing: New Horizons

En dan komen we aan bij de Animal Crossing Limited Edition Nintendo Switch. Ik zei het al eerder in deze blog: de joy-con kleuren zijn zo ontzettend mooi, het opdrukje achterop de Switch is echt te schattig en dan heb ik nog niet eens gesproken over het dock. Die is zo lief, die zou je bijna mee willen nemen naar bed om op je nachtkastje te zetten. Toch denk ik dat ik deze limited edition niet ga aanschaffen. Mijn Nintendo Switch werkt prima en daarnaast heb ik al een limited edition. Hoewel ik de joy-con te schattig vind, heb ik zelf joy-con die nog bijzonderder zijn.

Zo heb ik met de European Nintendo Labo Contest meegedaan. Mijn inzending hiervoor was de Labo Piano die ikzelf de Hawlucha piano heb genoemd. Hiermee won ik de ronde binnen Nederland en kreeg hiervoor als prijs een heuse Nintendo Labo trofee met daarbij exclusieve Labo joy-con. Het schijnt dat er hier maar een stuk of 10 van op de wereld zijn. Deze joy-con durfde ik eerst niet zo goed te gebruiken, maar om ze in hun doosje te laten verstoffen vond ik ook saai. Ik speel er dus gewoon lekker mee en daarnaast staan ze echt prachtig mooi bij de Pikachu/Eevee Switch.

Misschien snappen jullie door het winnen van deze zeer exclusieve joycons dat ik mijzelf afvraag of ik ooit nog een andere limited edition Switch zal aanschaffen. Toch is er iets wat bij de Animal Crossing limited edition hoort wat ik wel graag wil hebben. Zo is er ook een werkelijk waar prachtig hoesje onthuld. Dit hoesje is gewoon echt te mooi en ga ik zeker scoren!

Hebben jullie thuis een limited edition Nintendo Switch of gaan jullie nu voor de Animal Crossing versie? Of wellicht zijn er limited edition consoles die nog niet bestaan, maar waar jullie wel op hopen! In mijn Discord-server praten we onder andere gezellig over dit soort dingen, dus kom er gezellig bij! Je kunt mij natuurlijk ook op Twitter en Instagram volgen, om te zien of ik mij inderdaad kan inhouden om de Animal Crossing limited edition niet alsnog te kopen. Daarnaast ga ik ook binnenkort naar Japan en zal ik iedere dag een Japan dagboek schrijven, waarschijnlijk ga ik daar echt heel veel Animal Crossing spullen tegenkomen. Houd mijn blog dus in de gaten!

10 reacties

 1. OVERKILL-BERT

  Lekker bezig Suus. 💕
  Je hebt deze Switch echt nodig. Dit is een Suus Switch. Koop maar een knuffeltje of twee minder in Japan. 😉

 2. Mark (@MysticDummy)

  Ik wilde heel lang de pickachu/eevee dock, omdat ik helemaal eevee gek ben, alleen buiten japan was ie moeilijk los te krijgen.
  Er komt vast nog wel een keer wat moois. ook ik heb nog de release switch. dus tegen die tijd…

 3. Amelia

  Ik zeg natuurlijk dat je hem niet nodig hebt, want jullie gaan zoveel vette dingen kopen in Japan. Maar stiekem heb ik hem zelf wel gepre-ordered. Ik ben hyped!

 4. Bloemetje7

  Wat een leuk verhaal weer! Ik bekijk de site nu voor het eerst op pc. Had alleen via mijn telefoon gekeken, maar zo is het nog leuker! En wat een eer; er staat gewoon een mooie foto van mij op met mijn Switch! Die ik tegenwoordig echt bijna dagelijks gebruik! Wanneer Links awakening klaar is ga ik opnieuw beginnen met Breath of the wild! En die limited edition van animal crossing vind ik eigenlijk stiekem ook wel heel leuk! haha 🙂

Geef een reactie