Hoe Suzanne een Suuz werd en evolueerde naar Suuselientje

Hoe Suzanne een Suuz werd en evolueerde naar Suuselientje

Ik was een jaar of 15 toen ik de naam Suuselientje verzon. Als kind heb ik eigenlijk nooit echt een bijnaam gehad, er werd hoogstens Suzan gezegd in plaats van Suzanne. Toen ik naar de middelbare school ging, kreeg de puber in mij toch wel de behoefte om de boel af te korten. Dit werd bij voorkeur Suuz. Vooral die ‘Z’ was belangrijk, want dat stond lekker stoer. Toch werd er vaak afgewisseld tussen de Suuz en Suus-variant; niet alleen door mezelf, maar ook door vrienden. Zo maakte ik in mijn middelbare schooltijd veel tekeningen met mijn naam, zoals de tekening waar deze blog mee geopend is, die waarschijnlijk is getekend tijdens een wiskundeles. Hier heb ik overigens later spijt van, want het had toch wel handig geweest als ik iets meer had opgelet tijdens wiskunde…

Zo maakte ik in mijn middelbare schooltijd veel tekeningen met mijn naam. Zoals de tekening waar deze blog mee geopend is, die waarschijnlijk werd getekend in een les Wiskunde.


Echter veranderde alles toen ik voor een schoolopdracht iets moest doen met kinderboeken. Braaf ging ik naar de bibliotheek om deze opdracht te maken, totdat ik de boekenserie ‘Jubelientje’ tegenkwam, die in mijn kindertijd vrij populair was. Ik keek naar de omslag van één van deze boeken en de combinatie ‘Suus’ en ‘lientje’ was gemaakt. Eerlijk is eerlijk; het bekte eigenlijk ook wel lekker.

Aangezien we in een tijd leven waarin je moet hopen dat jouw bedachte (internet-) naam wellicht bezet kan zijn door een andere internetgebruiker, keek ik thuis gelijk onder andere op Twitter of deze naam nog beschikbaar was. Dit was gelukkig het geval en vanaf dat moment was de naam Suuselientje geboren.

Tot op de dag van vandaag gebruik ik deze gebruikersnaam voor veel dingen. Hoewel internetnamen en bijnamen vaak komen en gaan, was dit een naam die mij paste als het glazen muiltje van Assepoester.

En vooral die ‘Z’ was belangrijk, want dat stond lekker stoer.

Ja die stoere ‘Z’ uit Suuz, waar was die opeens gebleven in het Suuselientje gedeelte? Hier kunnen we heel lang of kort over zijn, maar Suuzelientje staat toch gewoon niet? Eigenlijk vanaf het moment dat de naam Suuselientje er was, is deze altijd geschreven met de ‘S’. Laten we dat vooral zo houden.

Vond je deze blogpost nou super leuk? Kom dan ook naar mijn Discord server, waar je in direct contact komt met mij en andere lezers. Ook kun je mij volgen op Twitter en Instagram.

5 reacties

 1. inciyakobella

  Suuselientje is hartstikke leuk.
  Ik heb tig bijnamen.
  Veroon, Veertje, Veronique, Vera, Veer. En ja er zijn zelfs mensen die mij Victoria noemen.🤔
  Ik houd het zelf maar op Veroon of Vera 😉

 2. Zaphe

  De naam Zaphe is bij mij gekomen omdat een vriendje zo’n 15 jaar geleden het woord safe opvatte als Zaphe toen hij mijn username op runescape aan het invullen was. Ik vond het uitijndelijknwel tof staan en dus heb het toen altijd zo gebruikt. En het is natuurlijk met een Z. Verder heb ik nog de naam Theekoe…. omdat iemand K2 omdraaide…. het k2 komt van K2SO een starwars charachter. Dat is een droid die allemaal berekeningen maakte 0.1% kans van overleven dat soort dingen. Nadat ik succesvol een berekening had gemaakt over hoelang de game nog ging duren kreeg ik die naam. Uiteindelijk het in gekort naar k2. En ondertussen weer helemaal terug bij Zaphe.

   1. OVERKILL-BERT

    Bert is mijn achternaam en Overkill kwam er vroeger bij omdat ik graag een granaatje extra gooide tijdens shooters. Better safe than sorry. 😁

Geef een reactie