Super Mario World cartridge van Charles Martinet

De gesigneerde Super Mario World cartridge van Charles Martinet

In de blogserie ‘Mijn Gamecollectie’ vertel ik over bijzondere items in mijn verzameling. Vandaag is het de beurt aan de gesigneerde Super Mario World cartridge van Charles Martinet. Hoe kom ik eraan en misschien wel belangrijker, hoe ziet hij eruit?

Vroeger schreef ik al voor (kleine) gamewebsites, hier begon ik mee toe ik een jaar of 15 was. In aanloop naar de release van Super Mario 3D World voor de Wii U kreeg de website waar ik op dat moment voor schreef een e-mail van Nintendo. In deze mail werd verteld dat de week na de release van Super Mario 3D World stemacteur Charles Martinet in de Media Markt Amsterdam Arena zou zijn voor een cosplaywedstrijd en een signeersessie.

Aangezien ik toen heel erg dichtbij de Arena woonde, was het snel beslist dat ik daarheen zou gaan. Van de dag zelf heb ik helaas geen foto’s meer, maar ik ging compleet in tuinbroek en plaksnor naar de winkel!

Even een korte introductie, want wie is Charles Martinet nou eigenlijk? Charles spreekt de stem in van Mario! Dus alle wahoo’s, oh no’s en here we gooo’s komen uit zijn mond rollen. Charles is 64 jaar en doet al sinds 1990 de stemmen voor onze favoriete loodgieter en zijn vriendjes, zoals Luigi, Wario en Yoshi. Hij heeft niet alleen stemmen gedaan voor Nintendo, maar is onder andere ook te horen in Star Wars: X-Wing Alliance, Jet Set Radio Future, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time en The Elder Scrolls V: Skyrim. Daarnaast is hij ook te zien geweest als acteur in enkele films en tv-series zoals The Dead Pool, The Game en Midnight Caller. Zijn hart ligt wel echt bij het inspreken van stemmen. Dit is te zien aan het feit dat hij aan 147 games heeft meegewerkt als stemacteur.

De cosplaywedstrijd bestond uit drie onderdelen; Zie je er echt uit als Mario? Hoe goed kan je “It’s me, Mario” zeggen? En hoe goed kan je de Mario-sprong doen? Je weet wel, waar Mario zo met zijn vuistje in de lucht springt.

Ik moet je wel zeggen, vooral in vergelijking met andere was mijn tuinbroek met rode t-shirt geen competitie. Er waren mensen met echt volledige Mario-pakken, officiële petjes en hadden nog net geen echte snor. Dat ging ik dus niet winnen en heb ik dan ook niet gewonnen. De prijzen waren overigens wel heel vet! Zo kon je onder meer een gesigneerde Wii U met de nieuwe Mario-game winnen en hij zou je voicemail inspreken met zijn Mario-stem. Tegenwoordig zijn voicemails een beetje uit de tijd, maar het was wel een hele vette prijs!

Gelukkig hoefde je de cosplaywedstrijd niet te winnen om wat vette handtekeningen te scoren. Charles is echt een hele vrolijke en vriendelijke meneer die graag de tijd voor je neemt. Toen ik aan de beurt was voor wat handtekeningen maakte hij een uitgebreid praatje met mij. Hij vroeg mij of ik de game tof vond en hoe lang ik al Mario-games speelde. Ik had van thuis iets mee genomen en wist niet of hij alleen de standaard kaart van Nintendo zelf mocht signeren of ook andere spullen. Thuis had ik namelijk twee cartridges van Super Mario World liggen. Eén van deze cartridges werkte niet goed meer, dus het was super tof als hij die zou willen signeren en dat wou hij zeker!

Zelf heb ik er echt altijd een hekel aan gehad als mannen mij ‘prinsesje’ noemen, maar voor Charles maakte ik graag een uitzondering. “I will call you Princess Suzanne” en dit staat dan ook op mijn cartridge.

Hoewel het een niet hele lange ontmoeting was, is dit me altijd echt bijgebleven als de dag van gisteren. Charles bleef ook na het zetten van de handtekeningen nog best wel met mensen praten en leek het oprecht naar zijn zin te hebben. Ik heb op andere beurzen hem wel vaker zien lopen. Zo liep Karim afgelopen jaar hem bijna omver op de MCM Comic-Con in Londen.

Ik kan je wel adviseren: heb je ooit de kans Charles Martinet te ontmoeten? Neem dan een vet Mario item mee uit je collectie en laat hem ’t signeren, want het zorgt voor een levenslange lach op je gezicht! Tenminste dat is hoe ik me erbij voel als ik naar mijn Super Mario World cartridge kijk.

Vond je deze blogpost nou super leuk? Kom dan ook naar mijn Discord server, waar je in direct contact komt met mij en andere lezers. Ook kun je mij volgen op Twitter en Instagram.

3 reacties

Geef een reactie