Het vriendenboekje van Karim

Het vriendenboekje van Karim

Nadat Suus zichzelf op haar kersverse blog had voorgesteld, kon ik (Karim) als haar vriend natuurlijk niet volledig achterwege blijven op deze website. Samen hebben we natuurlijk een tof Twitch kanaal gehad en nu we daarmee gestopt zijn, ben ik blij dat ze hiermee begonnen is en ik zelfs gewoon even over mezelf mag vertellen in haar vriendenboekje!

Dit ben ik in New York!

Maar even genoeg over Suus, want deze blog gaat dus over mij! Mocht je mij nog niet kennen: ik ben Karim, 27 jaar en zoals gezegd de vriend van Suus. Ik heb een intense passie voor videogames, maar kijk ook graag een film. Ik ben regelmatig te vinden op een metalconcert en zolang ik er thuis geen metalconcert van maak, blijft Suus ook daadwerkelijk van me houden.

Nadat ik m’n jeugddroom had waargemaakt door een aantal jaren bij Gamekings te werken, begonnen Suus en ik ons eigen Twitch kanaal. Dit hebben we jaren met plezier gedaan, maar door een heleboel omstandigheden – waar Suus op deze website ongetwijfeld nog een keer op gaat terugkomen – hebben we de stekker eruit getrokken en zijn we ons leven gaan omgooien. Inmiddels werk ik bij PR en marketing agency Day One MPM, waar ik nog steeds actief ben in de gamesindustrie. Ook begin ik voeten in de aarde te krijgen in de films en speelgoedindustrie en ik denk dat dat precies is wat hoort bij de volgende stap van volwassen worden: uit je comfortzone komen.

Bij Day One MPM krijgen alle werknemers een portret getekend door Jeroen van Zwol (@zwoltopia)

Genoeg gelul, het is tijd om vragen te beantwoorden!

Naam: Karim Shehata
Geboortedatum: 20 augustus 1992
Mijn hobbyโ€™s: Videogames en alles wat daarmee te maken heeft. Het is niet voor niets dat ik sinds ik 12 ben bijna onafgebroken bezig ben geweest met het maken van video’s en artikelen over games en ik dit uiteindelijk zelfs heb mogen doen bij onder andere Gamekings en Power Unlimited. Games zijn m’n leven!
Links of rechtshandig: Hartstikke rechts. Alles wat ik met links doe gaat fout, echt waar.
Ik heb een relatie met: Suus! Als je niet tegen zoetsappigheid kan zou ik even doorscrollen, maar ze is m’n alles en samen kunnen we alles aan. Ik beloof je dat ik de rest van de vragen wat stoerder ga beantwoorden.

Dit ben ik in New York met Suus!

Mijn huisdieren: Olaf en Elsa! Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder deze gekke katten. Ik heb uit betrouwbare bron dat ze zich zelf ook nog op een leuke manier gaan voorstellen, dus ik zal ze die kans niet ontnemen door hier alles over ze te vertellen.
Ik doe deze sporten: Ik loop iedere dag een kwartier van de bus naar m’n werk en een kwartier terug. Valt dat onder sport?
Wat ik niet zo goed kan: Klussen vind ik echt verschrikkelijk. Zodra mensen al tegen me beginnen te kleppen over hoe je een keuken plaatst, krijg ik het spaansbenauwd.
Dit vind ik leuke dieren: Katten! Ik was altijd een hondenmens, tot ik ooit eens vrij noodgedwongen bij m’n ex – die toen geen ex was natuurlijk – moest inwonen. Ik kreeg daar een hele leuke band met Missy. Onze Olaf en Elsa maken het natuurlijk helemaal compleet en zorgen ervoor dat ik eigenlijk niet eens meer aan honden denk. Sorry honden!
Ik vind dit lekker om te eten: Ongeveer alles met pasta en vlees.
Dit vind ik echt niet lekker om te eten: Hoe krijgen mensen het voor elkaar dingen als stamppot, boerenkool of zelfs rode kool te eten. Waarom verpesten zoveel Nederlanders dat malse rundvlees met rode of zure kool? Ik word er boos van.
Mooie kleuren zijn: Blauw. Gezien ik kleurenblind ben, geeft het altijd wel een extra dimensie als Suus dan nog even roept dat iets paars is.
Ik ga graag op vakantie naar: Op een echte zonvakantie ga ik het liefst naar ons vaste hotelletje op Kreta, maar als je ons misschien al even kent weet je dat we erg van reizen houden. Tot nu toe vind ik New York de vetste plek waar ik ooit geweest ben, maar we moeten nog naar Tokyo!

Lekker chillen op Kreta

Ik vond vroeger op school dit een leuk vak: Aardrijkskunde. Veel mensen vonden het vreselijk, maar als je naar het antwoord op de vorige vraag kijkt, snap je denk ik wel waar dit vandaan komt.
Ik vond vroeger op school dit een stom vak: Geschiedenis. Ik ben van mening dat we kinderen zeker wat moeten bij brengen over het verleden, maar ik vind het nog veel zinvoller om ze te vertellen hoe ze met het heden en de toekomst om moeten gaan. Soms heb je ter ondersteuning wat geschiedenis nodig, maar het is in mijn ogen grotendeels tijdverspilling.
Ik kijk graag deze film: Toy Story blijft รฉรฉn van de beste films ooit in mijn ogen. Wel heb ik onlangs 1917 gezien en ik ben nog steeds weggeblazen.
Ik kijk graag deze serie: Homeland vind ik fantastisch, evenals Designated Survivor. Zo jammer dat die laatste gestopt is en Homeland aan z’n laatste seizoen gaat beginnen.
Ik luister het liefst naar deze muziek: Had ik al verklapt, maar metal! Ik ben van mezelf vrij ‘heftig’ aangelegd en ik denk serieus dat ik in het dagelijks leven rustiger ben omdat ik juist van die heftige muziek luister. Ik kan het erin kwijt en het is heerlijk. Mocht je ook van metal houden, check dan zeker even deze band. Ze zijn fantastisch.
Dit boek lees ik graag: Ik lees echt nooit boeken, maar ik heb me intens vermaakt met Bob de Straatkat.
Dit wou ik vroeger worden: (Game/tech)journalist. Dat is dus al gelukt en heb ik zelfs al achter me gelaten. Nu werk ik met alle liefde bij Day One MPM!
Ik speelde vroeger graag met: Lego, maar alleen als ik geen Super Mario mocht of kon spelen op de SNES of Nintendo 64.
Vroeger was ik fan van: Super Mario. Stiekem nog steeds wel. Welke loodgieter heeft nou een prinses, hoe epic is dat?

Suus en ik in New York, maar dan een jaartje eerder!

Ik zou natuurlijk nog een heleboel over mezelf kunnen vertellen, maar voor nu laten we het hierbij. Je zult m’n naam en mijn avonturen vaak genoeg terugzien in de blogs van Suus, maar ook zal ik weleens m’n gezicht laten zien middels een gastblogje. Mocht je mij toch op de voet willen volgen, dan kun je dat altijd doen via mijn Twitter en Instagram.

Voor nu zou ik het super vet vinden als je even een comment dropt onder deze blog en gezellig de Discord server van Suuselientje joined, zodat je altijd op de hoogte bent van haar laatste blogs. Dit kun je trouwens ook doen door rechts van deze blog jezelf op te geven voor e-mailnotificaties, of door deze blog te volgen en te lezen via de WordPress app op iOS of Android.

Tot de volgende!

3 reacties

 1. inciyakobella

  Ben ik de eerste die rereageert ? ๐Ÿค”

  Leuk geschreven ๐Ÿ‘
  Dus je houd niet meer van honden? ๐Ÿ˜ฎ
  Je was gek op Inci vroeger.
  Maar ik begrijp dat je ook van katten houd hoor ๐Ÿ˜‰
  Want katten zijn gewoon gekke beestjes. Zie het vaak bij mijn vriendin, die heeft er 7.๐Ÿ˜‰Alle 7 gekke beestjes. Alle 7 een totaal eigen karakter. Lach me altijd rot op die beestjes. Alhoewel ik ook vaak om mijn bella moet lachen, als ze bv weer eens van de bank valt. ๐Ÿ˜‰
  En ja, dat je gek op pasta en vlees bent, dat is onderhand bekend๐Ÿ˜‰
  Ook wil ik ff zeggen dat ik super trots op je bent, dat je je jongensdroom hebt verwezenlijkt. ๐Ÿ‘
  Maar ben ook trots op jou Suus. ๐Ÿ˜‰
  Verder is het bijna zover dat jullie naar Japan gaan. Ook een jongens droom van jou. Net als dat New York een jongensdroom van je was.
  Super!!!

 2. OVERKILL-BERT

  Leuk hoor die vriendenboekjes en leuk om je wat beter te leren kennen Karim. ๐Ÿ˜ Als ik ooit nog wat te klussen heb, dan bel ik je en staat de boerenkool klaar. ๐Ÿ˜œ

Geef een reactie