voorbereid op Japan

Hoe ik me heb voorbereid op Japan

Volgende week vertrekken Karim en ik naar Japan. Aangezien het best wel lang vliegen is en je altijd van iedereen hoort hoe een andere wereld Japan is, wilde ik wel voorbereid zijn. Dit is dan ook hoe ik me heb voorbereid op Japan.

YouTube filmpjes kijken

Ik heb hele weekenden en avonden eraan besteed om YouTube filmpjes te kijken van mensen die in Japan wonen of er op vakantie zijn geweest. Zo zitten er hele leuke YouTubers bij waar ik heel veel tips en informatie uit heb gehaald. Zo keek ik bijna alle video’s van Paolo from Tokyo, maar ook Abroad in Japan maakt hele toffe video’s. Daarnaast keek ik eigenlijk alles wat los en vast zat. Ik wil immers goed voorbereid zijn!

Japans leren

Ik heb eigenlijk altijd al Japans willen leren. Dit komt mede door mijn grote gamehobby. Gelukkig is tegenwoordig veel vertaald naar Engels en zijn de echt exclusieve Japanse games zeer beperkt. Ook op internet is er tegenwoordig op bijna iedere website wel een vertaalknop te vinden. Echter verloopt dit in de praktijk meestal niet volledig vlekkeloos.

Sinds ik Japans aan het leren ben, merk ik hoeveel Japanse teksten ik om mij heen zie. Het gebeurt regelmatig dat ik op bijvoorbeeld Twitter een Japans bericht voorbij zie komen. Deze scrol ik meestal weg, of ik druk op hoop van zegen op de vertaalknop, maar hoe vet zou het zijn als ik dit gewoon kan lezen?

Hoewel ik nu nog niet veel meer kan dan tellen, vragen wie of wat iets is en mezelf kan voorstellen in het Japans valt het me wel alles mee. Ik had echt gedacht dat met name het Japanse schrift echt voor hoofdpijn zou zorgen. Ik kan nu een aantal tekens lezen, maar herken deze uit een brei van nog meer tekens die ik nog niet ken, dus enige oefening is nog vereist. Ook als we terug zijn uit Japan ben ik zeker van plan om door te gaan met het leren van de taal, want hoe vet zou het zijn als ik een Nintendo Direct (een presentatie waarin Nintendo haar nieuwste games onthuld) gewoon in het Japans kan kijken?

Uitzoeken wat we willen doen

In Tokyo zijn er een heleboel dingen te doen! Zoveel dat als je geen planning maakt, je als een kip zonder kop door de stad gaat rennen en wellicht tegen vervelende verrassingen aan komt te lopen. Zo is het bijvoorbeeld heel erg belangrijk om ongeveer een maand van te voren te reserveren voor speciale cafés, zoals het Pokémon Cafe. Dit specifieke cafe is zo druk bezocht dat zo even naar binnen lopen helaas niet kan. Het zou voor mij als groot Pokémon-fan heel verdrietig zijn als ik daar in Japan pas achter was gekomen.

Daarnaast hebben we ook enkele beslissingen moeten nemen. Er bestaat bijvoorbeeld een JR Rail Pass. Dit is een abonnement voor onder andere de Shinkansen-treinen, de treinen die met 320 km/u door Japan heen rijden. Er zit alleen wel een grote maar aan: voor 7 dagen kost zo’n abonnement €246,-! Wij zouden dan twee van deze abonnementen nodig hebben. Hoewel we graag meer van Japan zouden willen zien dan alleen Tokyo, vonden we dit wel een hele grote investering. Aangezien er in Tokyo ook heel veel te beleven is, hebben we ervoor gekozen om alleen in Tokyo te blijven. Dan hebben tenminste nog een goede reden om nog een keer terug te komen naar Japan.

Ook hebben we bijvoorbeeld al kaartjes gekocht voor het Digital Art Museum waar ik meer over vertel in dit artikel. We weten inmiddels ook welke gamewinkels we écht moeten bezoeken en ik ken de adressen van de Pokémon Centers nog net niet uit mijn hoofd.

Georganiseerd inpakken

Aangezien we zeer waarschijnlijk behoorlijk wat toffe spullen willen kopen in Japan moet er slim worden omgegaan met de kofferruimte. Zo heb ik al uitgezocht dat er een wasserette in ons hotel zit, wat dus betekent dat we minder kleding mee hoeven te nemen. Ik ga dus proberen om de koffers zo efficiënt mogelijk in te pakken, zodat er technisch gezien één koffer leeg mee gaat. Ik verdeel op de heenreis de spullen wel over twee koffers, maar het is wel een fijn idee dat er genoeg ruimte is voor gekochte spullen! Ondanks deze inpakstructuur durf ik niet mijn geld erop in te zetten dat er wellicht een koffer nummer drie mee terug moet naar Nederland, of vier…

Jetlag tijd inplannen

Hoewel dit punt vooral is voor als we terug komen, is de jetlag van en naar Japan wel een dingetje. Het is in Japan namelijk 8 uur later dan hier. Op de heenreis wordt dit een zware dag, maar gelukkig ben je dan zo onder de indruk van alles wat je ziet dat je de dag wel doorkomt, weliswaar op een wat lager tempo dan normaal. Vooral op de terugweg ben je gaar van het slepen met je bagage (helemaal als we inderdaad terugkomen met drie of vier koffers…) en het lange vliegen. Onze ervaring met New York is tot nu toe steeds geweest dat de jetlag heen altijd wel te doen is, maar terug is het echt een slijtageslag. Gelukkig komen we op vrijdagmiddag terug in Nederland en ik hoef pas die maandagavond erop te werken. Ik heb dus even de tijd om hiervan bij te komen.

Hoe bereid jij je altijd voor een op een vakantie? Of laat jij alles altijd over je heen komen? Laat het weten in de reacties of praat er met andere lezers over in mijn Discord server. Over drie dagen zit ik samen met Karim in Japan waar ik iedere dag ga bloggen. Wil je naast deze blogs niets missen? Volg me dan ook gelijk op Twitter en Instagram!

4 reacties

 1. Bloemetje7

  Ook ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen daar in Japan! Het is heel verstandig dat jullie het zo goed hebben voorbereid! Daar boeken jullie zeker tijdwinst mee. Ik wens jullie alvast een goede reis en kijk uit naar al jullie verslagen!

  1. Veronica

   Leuk blog weer, 👍 Maar wel heel goed, dat jullie je zo goed voorbereiden.
   Japan Hype!!!
   Vindt het zo leuk voor jullie!!
   Ik denk dat jullie je in Tokyo heel goed zullen vermaken😉
   Ik kijk uit naar de blogs en foto’s van jullie, en ik wens jullie alvast een hele goede reis, en een super leuke tijd toe.
   Maar ik spreek jullie nog voor die tijd.
   😘

 2. OVERKILL-BERT

  Leuke blog weer. 🏆
  Dit gaat zo’n toffe reis worden. Ik ben met veel plezier ‘meegeweest’, met jullie, naar New York en ik kan niet wachten op deze reis.
  Speel de komende dagen nog maar wat Tetris, want jullie zullen elk hoekje van jullie koffers nodig hebben.
  Heel veel plezier en ik kijk uit naar je Blogs vanuit Japan. 💕🇯🇵

Geef een reactie