Pokémon

Mijn hart kan deze Pokémon liefde niet aan – Tokyo dagboek #3

Toen ik vandaag weer om 06:00 wakker werd dacht ik echt even dat deze jetlag nooit op zou houden. Omdat Karim en ik er al een beetje bang voor waren om weer vroeg wakker te worden, hadden we afgesproken om hoe dan ook in bed te blijven liggen tot een normaal tijdstip en niet al om 07:00 naar een Pokémon Center te rennen. Deze tactiek werkte aardig. Om 08:30 gingen we ontbijten en daarna op pad!

Met onze grote liefde voor Pokémon is het natuurlijk van groot belang om alle Pokémon winkels in Tokyo te bezoeken. Er zitten er meer over Japan verspreid, maar aangezien we in Tokyo zullen blijven stond vanmorgen de Pokémon winkel in Sunshine City op het programma. Dit was wel een eindje reizen met de metro, maar dat is geen probleem.

Het was werkelijk waar een prachtig winkelcentrum. Het deed ons een beetje denken aan het winkelcentrum waar ook de tijdelijke Pokémon Center in Londen zat. Na even te hebben gezocht – die Japanse plattegronden zijn soms echt net een scheikunde tekening – vonden we de Pokémon winkel. Deze was de tot nu toe grootste die we bezochten. Echter begint het ons wel op te vallen dat een groot deel van het assortiment overeen komt met andere Pokémon Centers. Dit houdt dus in dat je toch maar dat knuffeltje koopt die je in de vorige winkel had laten liggen. We hebben thuis namelijk nog niet genoeg Nintendo knuffels…

Naast deze prachtige Pokémon winkel was eigenlijk de hele verdieping van het winkelcentrum in Pokémon stijl. Er was een Pokémon GO winkel, een hele ingedeelde ruimte om de Pokémon kaartgame te spelen, een heuse Pokémon kinderspeelplaats en om niet te vergeten: een Pokémon snoepwinkel! Ik had al op internet gezien dat daar normaal gesproken echt een mega rij voor staat, maar dat was nu niet het geval. Uiteraard pakte we meteen onze kans. Karim was helemaal gelukkig met zijn Alcremie ijsje en ik had een Pikachu muffin. Allebei waren ze erg lekker!

Eigenlijk toen we dachten dat we het zo ongeveer wel hadden gezien in het winkelcentrum, liepen we toch nog maar even een roltrap op. Tot onze grote verbazing was er echt een mega grote VR arcade hal, genaamd Mazaria! Eerst wilden we allebei doorlopen, want virtual reality is niet echt ons ding en we dachten dat het best wel eens duur kon zijn, totdat ik een Engels foldertje uit een houder wist te plukken. Toen ik deze opende wisten we niet wat we zagen: er was een Mario Kart VR game die we konden spelen! En wellicht denk je nu, nou en wat is daar zo bijzonder aan? Mario Kart VR was voorheen alleen maar beschikbaar in een winkelcentrum in Kyoto. Wij hadden echter de mededeling dat het nu ook in Tokyo was even gemist!

Wij gingen bij de balie informatie inwinnen en besloten naar binnen te gaan. Het was niet het aller goedkoopste ooit, maar het was ook weer niet verschrikkelijk duur. Helaas was het systeem eerst een beetje onduidelijk. We moesten eerst losse toegang betalen voor het het VR park, want ze hadden naast Mario Kart echt véél meer! Alleen bleek toen dat we ook voor de attracties per keer een kaartje moesten kopen van zo’n €7,-, wat er dus direct voor zorgde dat het bij één keer racen bleef.

Het racen in een echte kart als Mario (Karim) en Peach (ik) was wel echt fantastisch! Het beeld was geweldig en de auto die mee bewoog maakte het helemaal af! Na de Mario Kart ervaring besloten we allebei nog één spelletje te doen en de keuze viel op Taiko No Tatsujin, een ritmische drum game. Heel erg Japans, maar ook heel erg leuk! Van allebei de games hebben we genoten. We liepen hierna nog een rondje door de VR hal en besloten daarna weer te vertrekken.

Inmiddels hadden we wel weer honger en we hadden onze zinnen gezet op echte Japanse ramen. Nu zal je denken dat dit geen lastige opgave zou moeten zijn in Japan. Er zijn echter twee opties mogelijk: of wij zoeken op de verkeerde plekken, of het is inderdaad lastiger te vinden dan je zou denken. Uiteindelijk vonden we een ramen tentje en Karim heeft nog net zijn bord er niet bij opgegeten. Voor mij was de portie wel heel erg groot, dus ik kreeg het niet helemaal op.

Om jullie een idee van tijd te geven, we kwamen rond 10:30 aan in Sunshine City, vertrokken pas weer om 15:00 en we hebben het meer dan prima naar ons zin gehad. Daarnaast vielen we nog niet om van de slaap. Zou de jetlag dan echt langzaam over zijn?

We gingen terug naar het hotel om onze tasjes achter te laten en heel even rustig te kunnen zitten. Na ongeveer drie kwartier gingen we weer op pad en deze keer met een super verrassende bestemming: een Pokémon winkel! Alleen niet zomaar een Pokémon winkel, eentje met een café eraan vast. Hier keek ik al tijden naar uit! Alles in het Pokémon Café is helemaal in Pokémon stijl, ik stond dus te popelen.

Het winkelcentrum waar deze Pokémon winkel te vinden is, was alleen wel opmerkelijk. Iedereen die wel eens in Londen is geweest kent waarschijnlijk de Harrods wel, een zéér luxe winkel waar je met een joggingbroekje niet binnen komt. Dit winkelcentrum had precies dezelfde sfeer. Daarnaast zijn ze in Japan dol op buigen en er werd met zoveel eerbied naar ons gebogen dat het niet meer vriendelijk overkwam, maar eerder alsof Karim en ik de nieuwe koning en koningin waren.

Wat ook erg bijzonder was is dat de Pokémon Center en het bijbehorende café op de vijfde verdieping zou moeten zitten. Toen we echter op dezelfde vijfde verdieping aangekomen waren, stond er een bordje dat we naar verdieping acht moesten en vanuit daar naar het Pokémon gedeelte konden. Wij hebben dit dan ook braaf gedaan, maar we zijn er nog niet helemaal over uit hoe het werkt dat je via verdieping 8 op verdieping 5 komt zonder een trap of lift.

Buiten dit raadsel was dit zonder enige twijfel de allergrootste Pokémon winkel die we tot dusver hadden gezien! Ze hadden ook absoluut het grootste aanbod aan spullen. Na hier even rondgekeken te hebben en natuurlijk wat te hebben gekocht, was het tijd voor het Pokémon Café! Na heel even te hebben gewacht – we hadden gereserveerd om 18:15 en zoals jullie gisteren konden lezen zijn Japanners heel erg van de tijd – konden we naar binnen!

Het Pokémon Café is echt prachtig aangekleed! Overal hangen handtekeningen van Junichi Masuda (componist en producer van de Pokémon games) en andere betrokkenen bij het ontwikkelen van de Pokémon games. Ook staan er overal Pikachu’s met kookschorten om en ik kon wel janken van geluk. Karim en ik kozen allebei voor een Snorlax gerecht en een drankje.

Om heel eerlijk te zijn viel het eten ons een klein beetje tegen, maar wellicht komt dat ook doordat we de afgelopen dagen wel heel erg zijn verwend met het lekkere eten hier. De aankleding van de borden was in ieder geval wel echt om bij weg te dromen. Door alle honderden YouTube filmpjes die ik had gezien wist ik dat er iets zou gebeuren, dus vol verwachting bleef ik wachten nadat we ons eten op hadden.

Eindelijk was het moment daar! Pikachu kwam in zijn kokspak door het restaurant lopen en dansen. Gelukkig keek Karim even niet, want die was druk foto’s aan het maken, maar ik moet bekennen dat ik even waterige oogjes had van hoe blij ik was met zoveel Pokémon liefde op één dag. Mijn hart kan dat toch niet aan?

Toen Pikachu weer terug de keuken in ging, besloten we bij het afrekenen twee exclusieve knuffels te kopen die alleen in het Pokémon Café te krijgen zijn. Wat wellicht tof is om te weten, is dat we later deze vakantie nog een keer terug keren naar het Pokémon Café maar dan voor een lunch!

Na het eten was de koek wel een beetje op voor ons vandaag. We hebben echt een fantastisch leuke dag gehad en er is voor ons straks om 23:00 Japanse tijd een Animal Crossing Direct. Dit is een presentatie waarin we allerlei nieuwe informatie krijgen over de nieuwste Animal Crossing-game voor de Nintendo Switch. Die gaan we dus heerlijk op onze hotelkamer kijken tussen al onze Pokémon en andere Nintendo knuffels in. Ik kan nu al niet wachten!

Vond je deze blogpost nou super leuk? Momenteel zit ik samen met mijn vriend Karim in Japan, waar ik iedere dag een blog plaats over onze avonturen in dit mooie land. Krijg je er dan nog steeds geen genoeg van? Kom dan naar mijn Discord server, waar je in direct contact komt met mij en andere lezers. Ook kun je mij volgen op Twitter en Instagram.

7 reacties

 1. OVERKILL-BERT

  Wauwww, wat een geweldige dag was het weer. Zoveel Pokémon op één dag is natuurlijk niet goed voor je hart. Ik snap die natte oogjes wel. 😉
  Heerlijke blog weer. 🏆 Leuk om lekker te genieten van jullie dagelijkse avonturen.

 2. inciyakobella

  Wat een leuk blog weer!! Jullie zijn helemaal in je element daar 😉
  Leuk hoor. 😉
  Fijn om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben.

Geef een reactie