Bijzondere vangsten – Tokyo dagboek #9

Ik neem jullie graag mee op een conversatie van mij en Karim vanmorgen, toen we echt net twee tellen wakker waren.
Karim: “Mijn telefoon is vannacht onder het bed gevallen”.
Suus: “Oh dat is niet zo mooi”
Karim: “Nee dat geeft niet, ik heb hem nu toch niet nodig”.
Ik draaide me om en wierp een blik op de klok.
Suus: “Maar schat het is al half 10 geweest!”

Het was voor het eerst dat we zo laat wakker werden hier in Japan. Snel maakten we ons klaar om een ontbijtje te scoren bij de supermarkt beneden. De locatie van ons hotel is zo fantastisch! De supermarkt zit beneden direct naast het hotel, er zitten drie grote metrolijnen op loopafstand en de Sky Tree is met een goede wandeling ook te lopen. Als we ooit terugkomen, boek ik direct dit hotel opnieuw.

Het was helemaal mistig rondom de Sky Tree

Zoals je in de blog van gisteren kon lezen was het plan om vandaag naar het grote park te gaan. Hadden wij even de pech dat het weer echt mega mistroostig was. Er hing flinke mist en de regen hing in de lucht. Zullen we dan toch morgen maar naar het park gaan? Het schijnt dat het morgen wel zonnig is, maar wel kouder dan de afgelopen dagen. Eigenlijk liep de planning voor vandaag hierdoor een beetje in het water.

We zouden dus naar het park gaan en we hadden voor de tweede keer een reservering staan bij het Pokémon Café. Het park moet dus even tot morgen wachten en mede omdat we zo ontzettend laat wakker waren geworden, wilden we eigenlijk afzien van het Pokémon Café. We waren er immers al een keer geweest en om heel eerlijk te zijn viel het een beetje tegen. Samen met de wetenschap dat we nog maar twee volle dagen in Tokyo hebben, vonden we het iets te veel van onze kostbare tijd innemen. We besloten de reservering dus te laten vervallen.

Nieuwe plannen maken dus! Er was een tempel in Tokyo die we graag wilden bezoeken. Deze had van die mooie rode palen op een hele lange trap en dat is natuurlijk prachtig om te fotograferen. Het heet de Hie Shrine en hij is overduidelijk niet bekend bij toeristen. We hebben er één ander westers stelletje zien rondlopen en verder waren er alleen maar locals die daar kwamen om te bidden. Het was er heel erg mooi en we vinden het zo bijzonder dat net zoals bij Central Park in New York je enkele meters weg bent van de drukke wegen en dan gelijk helemaal niets meer hoort van de verkeersdrukte. We namen een aantal mooie foto’s en gingen toen maar weer op pad.

We hadden van een aantal vrienden nog wat tips gekregen voor bepaalde gamewinkels in Tokyo. Nu denken sommige van jullie wellicht “alweer een gamewinkel?!” Tja, daar zijn we nou eenmaal een beetje voor gekomen. Japan is nou eenmaal het kloppende hart van videogames en dat is toevallig ook de allergrootste hobby van mij en Karim. Ze hebben hier ook zoveel prachtige winkels weggestopt in prachtige authentieke Japanse straatjes. Soms zitten die winkeltjes op plekken waar je ze gewoon niet verwacht. Natuurlijk zijn er ook grote winkelcentra waar ze overduidelijk aanwezig zijn, maar juist die kleine weggestopte winkeltjes zijn vaak het mooiste.

Spelletjes kijken

Dus wederom op pad naar ons vertrouwde Akihabara. Daar zou een winkel zitten die Friends heet, een winkelnaam die je wellicht niet snel zou zoeken in Tokyo. We moesten er even naar zoeken, want Google Maps heeft in Tokyo soms wat kuren en is soms niet helemaal tot op de meter nauwkeurig.

En inderdaad! Dit was weer zo een typisch winkeltje waar je zo langs zou lopen als je niet weet dat het er zit. Het winkeltje zat op de tweede en derde verdieping en op de eerste en op vierde verdieping zaten zaken waar je minimaal 18 voor moet zijn. Deze winkels vind je trouwens overal in Japan. Ik weet niet helemaal wat ik ervan moet vinden, soms liep ik per ongeluk een 18+ afdeling op van een winkel en dan wist ik niet hoe snel ik me weer moet omdraaien.

Terug naar de gamewinkel waarvoor we kwamen. Het was inderdaad een prachtige zaak met een heel lief oud Japans dametje, die volgens mij de oprichting van Nintendo nog bewust heeft meegemaakt. Ik was stiekem de hele reis al op zoek naar een Japanse versie van The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 64. Dit was de eerste Zelda game die ik speelde en heeft er mede voor gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds zoveel liefde heb voor videogames. In veel winkels zag ik het losse spelletje wel liggen, maar ik had eigenlijk toch mijn zinnen gezet op de versie in doos.

Zoveel aanbod!

In deze winkel had ik beet! Een prachtige originele Ocarina of Time in doos voor een prikkie! Het doosje is echt in topkwaliteit, dus ik was helemaal gelukkig. Alleen Zelda was niet de enige game die daar voor een zeer goede prijs lag. We hadden het idee al om een mooie vitrine kast in te richten met toffe gamegerelateerde goodies uit Japan en daar hoorde eigenlijk ook een originele Mario game in doos bij. In tegenstelling tot Ocarina of Time struikel je in alle game winkels over Mario games in doos, alleen vaak zijn deze games veel en veel te duur. Wellicht omdat deze winkel iets minder vaak bezocht wordt waren de prijzen wat lager, want hier vonden we gewoon een Japanse versie van Super Mario World voor een zeer schappelijk prijsje.

We waren eigenlijk al helemaal voldaan in deze winkel totdat we ons omdraaide naar een ander schap. Ik heb de game niet eens zoveel gespeeld, maar het is gewoon een stukje game geschiedenis wat je – helemaal mooi in de doos – voor omgerekend minder dan een tientje niet kan laten liggen. Ik heb het hier over The Legend of Zelda: The Windwaker voor de Nintendo GameCube. Normaal gesproken gaat deze game in Japan voor zo’n €45 tot €50 over de toonbank, dus dit was echt een koopje. Wellicht mankeert er wat aan het schijfje, maar dat mag de pret niet drukken aangezien we hem toch in de verpakking houden voor in de vitrine kast.

Eigenlijk werd het opnieuw een dagje game winkeltjes kijken. Hoewel we het idee hadden dat we Akihabara zo ongeveer wel hadden gezien, stuitte we vandaag toch op een aantal winkels die we eerder nog écht niet hadden gezien. We vonden bijvoorbeeld een filiaal van de Trader, waarvan er meer zitten in Akihabara, alleen we vonden deze winkelketen een beetje tegenvallen, totdat we dit filiaal ontdekten. Wat een prachtige spullen en ruim aanbod was er hier!

Ik had al een tijdje mijn oog laten vallen op een game die onlangs ook uitkwam in Europa: Snack World: The Dungeon Crawl. Helaas is de game vrij duur en zelfs in Japan kon ik hem niet goedkoop vinden. Totdat we hier naar binnen liepen. Bij dit filiaal van Trader lag de game voor net iets meer dan een tientje. Op internet konden we er niet helemaal goed achter komen of deze Japanse versie van de game zich zou afspelen in het Engels op mijn Europese Nintendo Switch, maar voor dit bedrag wilden we de gok wel wagen.

Over het algemeen zijn de Bic Camera en Sofmap, die het meest lijken op wat wij in Nederland kennen als de Media Markt, hier in Japan vaak wat aan de hoge kant geprijsd. Toch is het leuk om er iedere keer weer even te kijken of ze andere spulletjes hebben. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, maar ik had vandaag in de Sofmap dus een mega goede deal te pakken! Persoonlijk vind ik Animal Crossing voor de DS veel leuker dan 3DS-versie New Leaf en heb daar dus veel meer nostaligische gevoelens bij. In de Sofmap zag ik vandaag juist die Animal Crossing game die ik zoveel heb gespeeld voor maar ¥330, wat omgerekend dus ongeveer €2,75 is.

Helaas had ik vandaag ook een Animal Crossing teleurstelling te verwerken. Ik had al een aantal keer met de GameCube versie in mijn handen gestaan in de Super Potato (een van de bekendste retro game winkels van Akihabara) maar besloot hem steeds niet mee te nemen. Hij was helemaal niet zo duur, dus vandaag besloot ik hem toch maar te halen. Toen ik samen met Karim in de winkel aankwam bleek hij inmiddels verkocht te zijn! Helaas, had ik maar niet zo lang moeten twijfelen. Je hoort me verder niet klagen, want we hebben verder heel veel mooie vangsten gedaan en niet alleen vandaag natuurlijk!

De vangsten van vanmiddag!

Inmiddels hadden we best wel moeie voeten en konden we wel een pitstop in het hotel gebruiken. Ook waren we veel te benieuwd of Snack World in het Engels afgespeeld kon worden. Aangekomen in het hotel stopte ik met smart het spelletje in mijn Nintendo Switch en wachtte af. Helaas, de game was volledig in het Japans. Toch weerhoudt mij dat er niet van om de game te spelen. Ik heb nu het eerste level uitgespeeld en ik moet er eigenlijk wel om lachen. Soms moet je een keuze maken in het spel en ik zit dan oprecht iene miene mutte te spelen welk antwoord ik maar zou kiezen, gezien ik geen idee heb wat er staat.

Helaas in het Japans.

Karim wou erg graag nog Godzilla zien. Nu denk je wellicht Godzilla, dat is toch die dinosaurus die de hele boel kort en klein maakte tientallen jaren geleden? Ja klopt, ze hebben alleen een beeld van hem gemaakt aan de bovenkant van een hotel in het centrum van de stad. Na het eten gingen we erheen, alleen we konden hem niet vinden. We hadden al een heel rondje om het hotel en de aangrenzende bioscoop gelopen en omhoog gekeken, maar niks te zien. Toen zijn we het dus toch maar even gaan vragen. Een dame wees ons erop dat we iets verder in de straat moesten gaan staan, omdat hij zo hoog zit dat je hem anders niet ziet. En inderdaad! Daar stond hij dan, klaar om toe te slaan. Niet heel erg spannend, maar wel leuk om even gezien te hebben.

In de buurt van Godzilla waren er nog twee leuke arcadehallen waar we ons even hebben vermaakt. Gezien onze kofferruimte wisten we ons nu keurig te weerhouden van het grijpen van knuffels. Eigenlijk wilden we nog wel graag wat toffe Switch games scoren hier in Japan, helemaal omdat ze hier beduidend goedkoper zijn dan in Nederland. Het zou dus stom zijn als je nu je slag niet zou slaan. De GEO was veruit de goedkoopste game winkel waar we tot nu toe waren geweest, dus we gingen op pad. Helaas, door het probleem met games die niet vertaald worden is het niet handig om alle games zomaar te kopen en moet je bij iedere game die je eventueel zou willen hebben eerst het internet raadplegen. Toch wisten we drie games te vinden die zeer goed geprijsd waren en in het Engels speelbaar zijn.

We kunnen dus wel stellen dat we vandaag een zeer succesvolle dag hebben gehad als het gaat om mooie game vangsten. Het is ook mooi meegenomen dat die spelletjes zeer weinig kofferruimte innemen, want die ruimte begint flink krap te worden. Morgen moet ik maar eens goed inventariseren of ik een beetje uitkom me de koffers. We merken dat we echt balen van het feit dat deze Japan reis bijna voorbij is. Morgen is het alweer onze laatste volle Japan dag. Dat betekent dat morgen dus ook voor jullie het laatste Tokyo dagboekje verschijnt…

Maar niet getreurd, want er komen nog wel meer Japan blogjes aan als we weer terug zijn! Er zijn zoveel dingen waar ik nog over wil vertellen, maar als ik dat nu allemaal zou doen zijn jullie morgen echt nog niet klaar met lezen. Het wordt allemaal dus vervolgd, maar voor nu is dit onze één na laatste nacht in Japan. Welterusten!

4 reacties

 1. OVERKILL-BERT

  Wat een super vette aanwinsten weer. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op die Japanse versie van Ocarina of Time. Ook één van mijn favoriete games aller tijden. 💚

  1. inciyakobella

   OmMooie foto’s van die tempel. Hebben jullie nog netjes gebeden? 🙏🤣🤣
   En die trap! Wow! Gaaf!!
   Die palen naast die trap, daar staan zeker allemaal gebeden op in het Japans.
   Leuk dat jullie zo goed zijn geslaagd met spelletjes 😉
   En die Godzilla op het dak lijkt net alsof hij de stad komt vertrappen 😉
   Ja ja, alweer jullie laatste dag😢
   Tijd gaat zo snel he?
   Maar wat nemen jullie een fantastische herinneringen mee naar huis. Een reis om nooit te vergeten..
   En wat heb ik genoten van jullie dagboek! 👍
   En zo te lezen gaan we nog meer genieten van wat je in Japan niet hebt kunnen schrijven. Daar kijk ik al naar uit. En natuurlijk naar morgen je laatste dagboekje in Japan zelf
   Geniet nog van jullie laatste dag in Japan.
   😘

 2. Bloemetje7

  Wow, wow, wat een aanwinsten allemaal! Super leuk dat jullie zo goed geslaagd zijn! Na de vakantie maar snel naar de IKEA voor een nieuwe vitrine kast! Die tempel was zo te zien idd een bezoekje waard, mooi de foto’s van die trap. En wat zullen jullie idd een moeie voeten hebben iedere dag. Nou niet getreurd straks mogen jullie weer 11 uur zitten…. Hopelijk morgen wat mooier weer voor een bezoekje aan het park. En welterusten wilde ik zeggen maar zie dat het bij jullie al 02.15 uur is, dus beetje te laat. Nou goedemorgen dan maar voor straks. Veel plezier morgen!

Geef een reactie