Dierenboekje: Olaf

Dierenboekje: Olaf

Thuis hebben wij twee katten: Olaf en Elsa. Deze lieve pluizenbollen hebben natuurlijk hun eigen willetje en vond ik het dus wel op zijn plaats dat ze zich zelf ook mochten voorstellen. Een klein uitstapje in de vriendenboekjes-serie is nu dus het Dierenboekje. Lees hieronder hoe Olaf zich voorstelt in haar Dierenboekje.

Hoi! Ik ben Olaf en woon al meer dan vier jaar bij Suus. Ik heb met Suus al in een heleboel huizen gewoond. Opeens kwam daar ook een meneer bij met een grote bos zwart haar, maar hij rook wel lekker en aaide mij veel, dus ik vond hem altijd wel prima. Toen kwam er opeens ook een andere kat bij. Ik wist niet zo goed wat ik van haar moest vinden in het begin. Nu zijn we eigenlijk wel dikke vriendjes, maar dat willen we niet zo aan pappa en mamma laten merken, want het is veel leuker als ze denken dat we vaak ruzie hebben.

Hier woonde Elsa nog maar net bij ons, ze was toen stiekem wel klein en lief.

Er is ook vroeger bij het dierenasiel, waar mamma mij heeft opgehaald, iets fout gegaan. Die domme mensen van het dierenasiel hadden tegen mijn mamma gezegd dat ik een jongetje was. Dus toen mamma Suus mij mocht ophalen ging ze me opeens Olaf noemen. Ik vond het wel een hele leuke naam en ik luister hier ook heel goed naar als ik word geroepen, maar het is geen meisjesnaam. Pas bij de dierenarts toen ze mij wouden opereren – ik weet zelf niet goed waarom – belde de dierenarts Suus op om te vertellen dat ik geen jongetje maar een meisje was! Suus besloot om mij gewoon Olaf te blijven noemen en daar was ik wel blij mee, want die naam past prima bij mij.

Hier ontmoette ik mamma voor het eerst in het dierenasiel.

Mamma heeft ook gevraagd of ik een paar vragen wou invullen voor jullie, dus hier komen ze.

Naam: Olaf
Geboortedatum: 8 juli 2015
Mijn hobby’s: Op schoot zitten, handen likken van pappa of mamma (ze zijn echt mega vies altijd) en slapen.
Links of rechtshandig: Ik vind het soms al lastig om op mijn vier poten te blijven lopen…
Ik heb een relatie met: De schoot van Suus.

Ik ben niet zo handig zoals jullie weten.

Mijn huisdieren: Karim en Suus behandelen me best wel oke.
Ik doe deze sporten: Achter Elsa aanrennen en dan haar de schuld geven.
Wat ik niet zo goed kan: Niet bang zijn, ik ben helaas heel snel bang en ik schrik ook snel.
Dit vind ik leuke dieren: Ik ben dol op vliegjes tegen het raam, het lukt me alleen nooit om ze te pakken.
Ik vind het lekker om te eten: Brokjes! Nat voer vind ik nooit zo lekker, maar ik eet wel altijd mijn bordje leeg of mijn zusje Elsa doet dit voor mij.
Dit vind ik echt niet lekker om te eten: Mensen eten. Andere van mijn soortgenoot zijn dol op het voedsel van mensen, maar ik moet er niet aan denken.
Mooie kleuren zijn: Dat weet ik als poes niet zo goed… Wij zien niet alle kleuren, gelukkig heeft mijn pappa Karim daar ook last van.
Ik ga graag op vakantie naar: De computerkamer boven! Dan mag ik op het bureau liggen, het liefst tussen pappa en mamma in!
Ik vond vroeger op school dit een leuk vak: Ik hoefde als poes lekker niet naar school!
Ik vond vroeger op school dit een stom vak: Dus ik weet ook niet wat ik een stom vak vond.

Zo kan ik uren liggen!

Ik kijk graag deze film: Het is altijd leuk als mamma Frozen kijkt, want dan wordt mijn naam steeds geroepen! Ik loop dan steeds naar de TV om te kijken waar het vandaan komt, het is een leuk spelletje.
Ik kijk graag deze serie: Volgens mijn baasjes is het niet echt een serie, maar ik vind voetbal heel erg leuk. Dan gaat er zo’n witte bal over een groen veld en kan je die met je ogen volgen. Soms probeer ik de witte bal te pakken met m’n poten, maar dan worden pappa en mamma steeds boos.
Ik luister het liefst naar deze muziek: Ik luister het liefst niet naar muziek, geef mij maar stilte en rust.
Dit boek lees ik graag: Ik zorg er vooral voor dat Suus nooit boeken kan lezen, want dan ga ik erop liggen. Ze zijn namelijk zo heerlijk warm!
Dit wou ik vroeger worden: Eigenlijk wou ik een koalabeer worden. De hele dag om iemands nek hangen, heerlijk! Als kat gaat mij dit eigenlijk ook wel prima af.
Ik speelde vroeger graag met: Vroeger hadden we in het oude huis een speeltunnel, dat vond ik een super leuk ding. Ik heb er alleen een keer een ongelukje in gehad en toen moest hij de prullenbak in.
Vroeger was ik fan van: Het kleine huisje waar ik als eerste woonde. Wat nog fijner was is dat mamma altijd thuis was, dan kon ik altijd met haar knuffelen. Tegenwoordig moet ze altijd werken en dat vind ik maar ongezellig.

Dit ben ik in mijn speeltunnel, helaas hebben we die niet meer.

Soms stal ik ook de show in de stream van Karim en Suus. En zoals altijd was ik dan heel erg onhandig. Dit clipje schijnt een favoriet te zijn van de kijkers van mijn baasjes en ik schaam me er nog steeds een beetje voor…

Ik vond het heel erg gezellig om het Dierenboekje in te mogen vullen voor Suus. Misschien kennen jullie mij nu ook een beetje beter. Ik ga nu weer lekker op een kleedje op de bank liggen, want ik ben wel een beetje moe geworden van dit allemaal invullen. Heel veel warme knuffels en een kopje van mij!

5 reacties

Geef een reactie