Dierenboekje: Elsa

Dierenboekje: Elsa

In het eerdere dierenboekje heeft Olaf zich al voorgesteld aan jullie. Nu is het de beurt aan onze andere kat Elsa. Onze lieve Elsa heeft een heel andere karakter dan de rustige, knuffelige Olaf. Hoe anders dit is lees je in het dierenboekje van Elsa.

Hallo allemaal! Ik ben Elsa, het zusje van Olaf. Ik woon bij Karim en Suus en zet graag de boel op stelten. Dit doe ik eigenlijk al vanaf de eerste dagen dat ik bij hen thuis kwam wonen. Eerst was Olaf helemaal niet zo blij met mij en sloop ze als een echte assassin achter de bank langs waar ik dan zat. Ik ging dan maar stil achter pappa liggen, maar soms kreeg ik toch een flinke klap van Olaf. ’s Nachts moest ik in mijn mandje slapen omdat ik anders ruzie zou krijgen met Olaf. Pappa en mamma hebben zelfs gedacht dat ik misschien niet bij ze kon wonen, omdat Olaf zo gemeen tegen mij was. Gelukkig kwam het uiteindelijk toch goed, mocht ik bij ze blijven wonen en soms zet ik Olaf daar flink voor betaald! Lekker puh.

Hier leerde ik mamma voor het eerst kennen.

Toen ik een tijdje bij pappa en mamma woonde zorgde ik voor heel veel frustratie. Ik vond het namelijk een beetje lastig om te snappen wat nou een bed en wat nou een kattenbak was. Ik vond het wel lekker dat ik in een bed zoveel ruimte had en het was daarnaast ook wel zacht aan de pootjes. Alleen mamma was er iedere keer niet zo blij mee en zette me iedere keer weer op de kattenbak. Vroeger woonden we in een kleiner huis waar geen aparte slaapkamer was, dus toen kon ik ’s nachts ook iedere keer lekker op bed mijn plasje doen. Dat deed ik soms wel vier keer per nacht en dan werd mamma een beetje chagrijnig, maar ik vond het wel gezellig dat ze iedere keer wakker werd! Nu wonen we in een groot huis en mag ik de slaapkamer niet meer in. Dus nu plas en poep ik maar weer op de kattenbak. Eigenlijk ook wel prima.

Hier hadden Olaf en ik net besloten dat we eigenlijk wel vriendjes konden zijn.

Mamma heeft aan mij gevraagd of ik wat vragen voor jullie wil invullen, zodat jullie mij wat beter leren kennen. Dat vind ik eigenlijk wel een leuk idee, dus hier komen ze!

Naam: Elsa
Geboortedatum: 17 mei 2016
Mijn hobby’s: Heel hard mauwen voor deuren, Olaf plagen en lekker gek rondspringen.
Links of rechtshandig: Ik ben het allebei, ik kan zo meedoen aan de olympische kattenspelen!
Ik heb een relatie met: Mezelf, ik kan heerlijk uren over de grond rollen en genieten van mijn eigen dolheid.
Mijn huisdieren: Karim, Suus en Olaf zijn prima huisdieren. Ik ben hier namelijk de baas.
Ik doe deze sporten: Zo hard mogelijk door de kamer rennen, proberen de slaapkamer in te sluipen en ik doe aan professioneel knorren.
Wat ik niet zo goed kan: Ik kan het wel, maar ik houd er niet zo van: knuffelen! Helemaal kusjes vind ik verschrikkelijk, gadverdamme! Mijn zusje Olaf vindt het heerlijk, maar zij spoort gewoon niet.

Gadver, knuffelen…

Dit vind ik leuke dieren: Vogeltjes! Ik vind het heerlijk om naar de volgetjes buiten te kijken, kon ik ze maar proeven…
Ik vind het lekker om te eten: Al het eten voor katten! Soms eet ik een beetje te veel en dan moet ik spugen. Dat is een beetje dom.
Dit vind ik echt niet lekker om te eten: Eten voor mensen! Dat vind ik echt niet om te pruimen. Eraan likken is oké hoor, maar ik hoef het niet te eten.
Mooie kleuren zijn: Bruin! De kleur van kattenvoer en poep, want daar ben ik ook heel goed in, lekker poepen!
Ik ga graag op vakantie naar: De slaapkamer van pappa en mamma. Helaas mag ik daar niet komen, maar soms ben ik ze te slim af.
Ik vond vroeger op school dit een leuk vak: Ik hoef lekker niet naar school, ik ben al de slimste kat van de hele wereld!
Ik vond vroeger op school dit een stom vak: Ik had dus ook geen stom vak, want ik ben toch overal goed in!
Ik kijk graag deze film: Pappa en mamma kijken het niet vaak, maar ik ben dol op natuurfilms, dan kan ik lekker naar de beestjes kijken.
Ik kijk graag deze serie: Net zoals mijn grote zus ben ik dol op voetbal. De bal volgen op beeld is heel erg leuk!

Met mijn favoriete knuffeltjes.

Ik luister het liefst naar deze muziek: Pappa kan er alleen naar luisteren als mamma niet thuis is, want zij houdt er niet van. Ik vind het namelijk heerlijk als pappa metal luistert, dan kan ik nog drukker doen en harder rondrennen!
Dit boek lees ik graag: Boeken, kan je die eten?
Dit wou ik vroeger worden: Vroeger wou ik eigenlijk een grote gevaarlijke panter worden!
Ik speelde vroeger graag met: Ik speelde graag met speelgoedmuisjes of balletjes. Een ander favoriet speeltje was een kattenknuffeltje met een belletje erin.
Vroeger was ik fan van: Stiekem ben ik altijd fan geweest van mijn grote zus Olaf. Niet verder vertellen hoor, straks denkt ze nog dat ik haar lief vind.

Stiekem is Olaf mijn vriendinnetje.

Ik hoop dat jullie mij nu een beetje beter kennen. Mijn zus Olaf mag dan misschien schattiger zijn, ik ben veel stoerder en zorg voor de nodige onrust in huis. Anders wordt het zo saai, snap je?

Vonden jullie het leuk om dit dierenboekje van mij te lezen? In de Discord van mijn mamma worden er veel vaker gekke foto’s van mij gedeeld! Ook op Instagram en Twitter komen er regelmatig mooie foto’s van mij voorbij. Dankjewel voor het lezen! Een knorrend kopje en een pootje van mij.

5 reacties

  1. OVERKILL-BERT

    Super leuk blogje weer. Echt geweldig hoe de poezen over zichzelf vertellen. Oh en Elsa, Je bent een gekkie, maar wel heel lief. 🐈💛

  2. Dummy

    Van de zomer komt jou tijd nog wel lieve Elsa, dat er een lekker vogel hapje jouw pad kruist.
    Dan mag je deze thuis brengen omdat je een kadootje terug wilt geven voor het lekkere eten wat je altijd krijgt 🙂
    Knor ze lekker door

Geef een reactie