ANIMAL CROSSING NEW HORIZONS JOURNAL #1

Animal Crossing New Horizons Journal #1: Een nieuw begin

Eindelijk is het zo ver! Tijd voor een nieuw begin met Animal Crossing: New Horizons! Vol enthousiasme en met mijn Animal Crossing vest aan zat ik op de bank klaar om de game op te starten. Alles was voorbereid, ik had mijn eilandnaam gekozen en meerdere reviews op YouTube gekeken. Ik was er helemaal klaar voor om te vertrekken naar mijn eigen onbewoonde eiland! Lees dus alles over mijn eerste avonturen in Animal Crossing New Horizons Journal #1!

Gelijk zaten de neefjes van Tom Nook klaar om mij te verwelkomen op de luchthaven. Ze schotelde me gelijk een paar pittige keuzes voor. Sommige dingen waren natuurlijk niet zo lastig, gezien ze bijvoorbeeld vragen hoe je heet en wanneer je geboren bent. Alleen toen ik moest kiezen welk eilandje ik wilde hebben, werd het wel wat lastiger… Ik kan iedereen aanraden om onderstaand filmpje even te kijken voordat je kiest welk onbewoond eiland bij jou past! Hoewel je veel dingen kan aanpassen straks, geldt dit niet voor alles en dit heeft mogelijk invloed op de keuze voor jouw eilandje. Denk hier dus goed over na!

Daar was het moment dat ik de eerste stappen zette op mijn eigen eiland!
Vlak daarna was het tijd voor nog meer lastige keuzes, want waar zou ik mijn tent neer willen zetten? Bij het strand? Naast de rivier? In de buurt van het centrum, zodat ik dichtbij de werkplaats van Tom Nook woon? Zoveel keuzes! Waar ik alleen niet over had nagedacht was dat ik nog niet over de rivier heen kon… Ik moest mijn tent dus neerzetten op een plek zonder de rivier over te steken. Dat vond ik wel jammer, want ik had eigenlijk mijn tentje wel aan de andere kant van de rivier willen plaatsen.

Ik heb uiteindelijk voor het eiland rechtsboven gekozen!

Toch heb ik uiteindelijk een keuze kunnen maken. Ik heb gekozen voor een plek waar ik overal centraal bij zit. Aan de linkerkant zit op een steenworp afstand de zee, achter mijn huisje loopt de rivier en rechts van mij is de werkplaats van Tom Nook. Een prima plekje!

Nadat ik mijn eigen tent had geplaatst, hadden de medebewoners van mijn eiland wel behoefte aan wat hulp met het kiezen van een plek voor hun tentje. Ik ben niet de beroerdste, dus heb ze hier even een handje bij geholpen. De vogel Pierce woont nu links onderin het eiland lekker bij het strand in de buurt en Katt woont nu lekker in het bos.

’s Avonds stond Tom Nook klaar voor een feestje samen met zijn neefjes en de twee eilandbewoners die ik nu als buren heb! Er werd een gezellig kampvuur aangestoken en muziek gemaakt.

Echter moest er ook nog een belangrijke beslissing worden genomen! Hoewel ik hier al goed over na had gedacht, was het wel een speciaal moment. Ik mocht de naam van het eiland bepalen! Het werd ToyTown, omdat ik dol ben op speelgoed en ook een beetje vanwege mijn grote verzameling amiibo. Dat zijn immers toch ook een beetje toys. Ik ben erg blij met de naam van mijn eilandje.

We dronken ook lekkere glaasjes jus ‘d orange, want op mijn eilandje groeien er sinaasappels aan de bomen! Na dit feestje was mijn in-game personage wel een beetje moe, dus was het tijd voor een dutje.

Dit dutje betekent ook direct het einde van de tutorial. Zodra je wakker wordt na de tutorial, synchroniseert de game met de tijd van de echte wereld en loopt dit verder synchroon. Dit betekent dat het middag is in de game wanneer het middag is in echt en donker in de game is wanneer het buiten ook echt donker is. De game loopt dus synchroon met jouw leven!

Na het dutje stond Tom Nook dus voor mijn tentje om mij mijn eigen NookPhone te overhandigen. Toen was het tijd om het eiland echt te gaan verkennen. Ik begon met het maken van mijn eerste voorwerpen zoals een hengel, bijl en een vangnet. Enthousiast begon ik met het vangen van vlinders, vissen en spinnen. Ook ging ik aan de slag met het verzamelen van mijn eerste Nook Miles. Ik moest er immers 5000 verdienen om mijn tent te kunnen afbetalen!

Voor de oplettende lezer, wellicht valt het je op dat de tekst in de bijgevoegde afbeeldingen opeens veranderd is van Engels naar Nederlands. Ik kreeg namelijk erg vaak de tip dat de Nederlandse vertaling van Animal Crossing: New Horizons ontzettend leuk is. Hoewel ik voorstander ben van games gewoon in het Engels spelen, was ik nu toch te benieuwd. Ik veranderde te taal van mijn Switch naar het Nederlands en ik heb daar absoluut geen spijt van! Het is werkelijk waar een feestje om alle grapjes in het Nederlands te lezen. Ik zit regelmatig hardop te lachen om alle leuke grapjes!

Hoewel ik me gigantisch met de game vermaakte, liep ik uiteindelijk wel een beetje vast. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen om verder te komen. Gelukkig was er een trouwe blogbezoeker en tevens vriendin die mij wat tips influisterde waardoor ik verder kwam! Ik moest namelijk een aantal van mijn gevangen dieren inleveren bij Tom Nook. Hierdoor kwam bioloog Blathers naar het eiland, waardoor er een stuk meer mogelijk is in de game.

Daardoor kon ik me weer enkele uren vermaken in de game. Hierdoor verdiende ik uiteindelijk zoveel Nook Miles waardoor ik mijn tent kon afbetalen! Dit betekende dat ik een hypotheek kon afsluiten voor een huis, wat dus nog meer lastige Animal Crossing keuzes met zich meebracht! Ik moest namelijk gaan bepalen welk kleur dak mijn huis zou gaan krijgen.

Ik had keuze uit onder andere rood, roze, geel en zwart. Eigenlijk had ik gehoopt op de keuze oranje, maar die zat er niet bij. De keuze viel uiteindelijk op geel, als het maar niet ‘pisgeel’ zou worden. Dat betekende dat ik nog een heel nachtje moest slapen voordat mijn huis klaar zou zijn! Het was immers ook echt bedtijd, dus dat kwam mooi uit. De volgende ochtend (echte tijd) zou ik weer verder kunnen met Animal Crossing New Horizons.

Toen ik vanmorgen wakker werd, maakte ik een lekker kopje thee en zat ik er helemaal klaar voor om te zien hoe mijn gele dak eruit zou zien. Het was echt prachtig! Het was bijna een beetje oranje, dus ik was er helemaal blij mee! Ik had ook meerdere brieven ontvangen, dus dat opende ik en kon ook niet wachten om de binnenkant van mijn huis te bewonderen.

In het dorp feliciteerde iedereen mij met mijn nieuwe huis. Inmiddels was ook Blathers gearriveerd. Dit betekende dat ik al mijn gevangen vissen en insecten kon inleveren. Het is ook fijn dat dit ook nog eens zin had, want als ik er genoeg inlever krijg ik een echt museum in mijn dorpje.

Inmiddels heb ik ook een polsstok, zodat ik over de rivieren heen kan springen en naar andere gedeeltes van het eiland kan! Het kwam maar goed uit dat ik nu ook een schep heb, want aan de andere kant van mijn eiland heb ik ook mijn eerste fossielen opgegraven. Dat is maar goed ook, want voor het bouwen van het museum red je het niet met alleen maar vissen en insecten. Inmiddels heb ik genoeg spullen ingeleverd en zal er binnenkort een echt museum in Toy Town staan!

Bij de zoektocht naar deze spullen kwam ik opeens iemand tegen op het strand. De arme vogel zat in de problemen en uiteraard ben ik er om hem dan te hulp te schieten! Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat aflopen.

Tot slot nam ik nog een kijkje in het plaatselijke winkeltje bij Tom Nook en daar verkochten ze iets heel tofs, namelijk een hangmat! Ik twijfelde geen moment en kocht hem meteen. Het waren twee drukke dagen, dus het kwam wel goed uit dat ik even tot rust kon komen in mijn hangmat vlakbij het strand. Ik ben benieuwd wat de komende week gaat brengen, dus houdt de blog in de gaten voor de tweede Animal Crossing Journal!

Vond je deze blogpost nou super leuk? Kom dan ook naar mijn Discord server, waar je in direct contact komt met mij en andere lezers. Ook kun je mij volgen op Twitter en Instagram

4 reacties

  1. Bloemetje7

    Morgen ga ik er ook aan beginnen! Handig dat je wat tips hebt gegeven! En ik zal het filmpje nog even kijken wat je bovenin noemt.het ziet er wel erg leuk uit. Ik ben benieuwd!

  2. OVERKILL-BERT

    Wat een super vette game is Animal Crossing New Horizons. Ik ben nu al verslaafd. Super leuk om te lezen wat jij meemaakt. Ik ging natuurlijk meteen voor een paard dakje van mijn nieuwe huisje en de volgende ochtend was ik blij als een kindje. 💜 Heel veel plezier en ik kijk uit naar je nieuwe avonturen.

Geef een reactie