Crea met Suus: Animal Crossing stilleven

Sinds we in ons nieuwe huis wonen heb ik een prachtig knutselhoekje. Echter heb ik nog niet eerder echt de tijd genomen om daar lekker te gaan zitten knutselen. Met de komst van Animal Crossing New Horizons ging het echter wel kriebelen. Ik kreeg een leuk nieuw idee, dus het was tijd voor een Animal Crossing crea! Hieronder kan je lezen hoe ik te werk ben gegaan en zie je het prachtige eindresultaat!

Ik heb al eens eerder een stilleven crea gemaakt met Pokémon, deze maakte ik in een koffertje. Nu wou ik het eens anders aanpakken. Boordevol creatieve ideeën stapte ik op de fiets onderweg naar de Action. Hoewel sommige mensen liever geen stap in de Action willen zetten, vind ik het heerlijk om er tussen de knutselspulletjes te neuzen. Je vindt er vrijwel altijd iets leuks wat je ergens op een creatieve manier voor kunt gebruiken en het is er niet erg duur!

Dit is het Pokémon koffertje dat ik heb gemaakt

Ik was eigenlijk op zoek naar een boomstronk plank om daar een stilleven op te maken. De planken die ik echter in de Action vond waren niet erg groot. Het is niet zo dat ik naar een mega grote plank op zoek was, maar dit zou wel erg priegelwerk worden. Eigenlijk had ik de hoop een beetje opgegeven, totdat ik door het keukenpad liep. Daar kwam ik van die draaibare houten keukenplateau’s tegen die je normaal gesproken gebruikt voor een kaasplankje.

Deze kaasplank zou goed van pas komen!

Niemand verplicht het mij om die planken te gebruiken voor kaas. Naar mijn idee kan je er namelijk ook prima op knutselen! Met m’n kaasplank in m’n mandje, hobbelde ik weer terug naar de knutselafdeling. Nu had ik wel wat extra spulletjes nodig!

Hier kwam ik uiteindelijk mee thuis!

Thuis aangekomen begon ik meteen. Ik had direct het idee om een tentje te maken van vilt, alleen deze bleef niet uit zichzelf staan. Dan maar eerst verder met andere dingen. Ik bedacht me dat ik ook nog oude knutsel spulletjes had liggen van onder andere het Pokémon koffertje waar ik het eerder over had, waaronder het leuke hekje. Deze was precies op schaal van waar ik mee bezig was! Dat kwam dus goed van pas.

De volgende dag ben ik nog even terug gegaan naar de Action voor ijzerdraad, zodat ik een frame kon maken voor het tentje. Helaas was er geen echt ijzerdraad te krijgen, maar wel binddraad voor de planten. Als ik dat een paar keer dubbel zou doen zou ik er ook wel komen. Ook kwam ik nog twee groene kleuren vilt tegen en die zouden goed van pas komen voor het gras effect.

Ik had ook al een lijmpistool gekocht, zodat ik wat grover en beter kon lijmen met de wat zwaardere spullen. Aan de hand van mijn geknipte stukje vilt voor de tent vouwde ik een frame voor de tent met de binddraad. Dit werkte gelukkig verrassend goed en met het lijmpistool zat het zo vast.

Ik had op internet een Animal Crossing stickerboek besteld. Hiermee kon ik er echt voor zorgen dat echte Animal Crossing figuurtjes in mijn stilleven zouden staan. Ik plakte ze op stukken karton en knipte ze dan netjes uit. Ik zorgde er daarbij voor dat ze een soort voetje hadden, waardoor ik ze makkelijk kon vastplakken aan de plank. Ook had ik karton met een zand effect wat ik als een goede ondergrond voor het strand kon gebruiken. Samen met het blauwe zee effect zorgde dit voor een mooie basis voor het strandje.

Daarna kon ik echt aan de slag met het invullen van de plank. De poppetjes had ik op een leuke manier neergezet, dus daarna kon ik beginnen met het bekleden van de ondergrond met het groene vilt. Omdat dit groene stukken vilt waren die niet uit één stuk bestonden, was ik genoodzaakt om dit in stukjes te bekleden. Het waren origineel onderzetters in de vorm van blaadjes. Ik laat mij echter niet tegenhouden om dit alsnog te gebruiken voor creatieve doeleinden.

Juist doordat ik de stukjes vilt kapot moest knippen, zorgde dit voor een leuk speels effect. Het was alleen soms wel een ellende om passende stukjes vilt bij elkaar te knippen, maar uiteindelijk kwam ik er wel. Doordat de ondergrond was bedekt met vilt zag het er al een stuk beter uit. Ik had ook al het strandje gevuld met echt zand, waardoor het net echt lijkt.

Ik heb ook een trucje voor het echt laten lijken van het water. Ooit heb ik een rolletje stof gekocht wat erg doorzichtig is maar een soort glinstering erin heeft zitten. Als ik dat bovenop een blauwe kartonnen ondergrond plak, lijkt het net alsof er een golfend effect op zit. Net echt dus dat stukje zee.

Dit stukje stof is echt ideaal voor een water effect!

In de Action had ik ook een potje met kleine schelpjes gekocht en aangezien je schelpen kan verzamelen in Animal Crossing, hoorden ze er natuurlijk bij, net als de stukjes steen; misschien zit er wel een fossiel in verstopt! Achter de tuinhekjes wilde ik een stukje bos maken. Dit zorgde echter voor een kleine vertraging in mijn crea project.

Met de normale knutsellijm die ik had, bleven de stukjes nep planten met geen mogelijkheid staan. Zelfs niet toen ik een flinke klodder lijm erop had gesmeerd, de schaar als steuntje ertegenaan had gelegd en na het eten weer ging kijken. Het viel zo weer om… Helaas waren de patronen voor het lijmpistool opgegaan aan de tent, dus ik had er echt meer nodig. Deze bestelde ik op internet en toen deze waren binnengekomen kon ik eindelijk weer verder!

Zelfs met de schaar tegen het plantje aan wou hij niet blijven staan…

Gelukkig werkte dit wel! De lijm van het lijmpistool was stevig genoeg, dus eindelijk bleef mijn stukje bos staan. Ik had in eerste instantie bij de Action gekleurde vlaggetjes gekocht, maar toen ik voor de tweede keer terugging voor het ijzerdraad zag ik dat ze ook houtkleurige vlaggetjes hadden. Deze vond ik veel beter bij het geheel passen. Met houten stokjes die ik aan de zijkant van het geheel bevestigde kon ik slingertjes spannen met uiteraard de tekst Animal Crossing.

Nu was hij helemaal af. Trots kon ik ermee naar beneden om het eindresultaat ook aan Karim te tonen. Ik maakte er een aantal mooie foto’s van en nu staat hij veilig op een mooie plek in de slaapkamer. Het is immers met onze lieve katten Olaf en Elsa geen goed idee om hem in de woonkamer neer te zetten.

Ben jij al eens eerder geïnspireerd geraakt om iets te knutselen naar aanleiding van een videogame? Laat het hieronder weten in de reacties! In mijn Discord server is er overigens ook een heel kanaal voor creatieve creaties, dus join hem vooral en deel jouw creatieve dingen! Je kan me ook volgen op Twitter en Instagram waar ik regelmatig crea dingen plaats.

Als je meer wilt lezen over Animal Crossing heb ik goed nieuws voor je! Op mijn blog is er zelfs een hele categorie aan Animal Crossing gewijd. Hier vind je onder andere blogjes over de geschiedenis over deze serie, maar ook wekelijkse dagboekjes over mijn ervaringen met Animal Crossing New Horizons.

5 reacties

  1. OVERKILL-BERT

   Wauwww. Heel cool. Wat ben je toch lekker crea. Stiekem wist ik al van je plannetje af, maar het is weer leuker geworden dan ik had verwacht. 💕✂️
   Ik kijk uit naar meer Crea met Suus. 🏆

 1. Bloemetje7

  Wauw, ik had nog geen tijd genomen om je blogje te lezen. Maar wat heb je er weer een mooi kunstwerkje van gemaakt! Nintendo en de Action mogen blij met je zijn! En die stickers zijn ook mega leuk! En Suzanne, weet je, ik weet zeker dat oma Ali heel trots vanaf haar wolkje naar jou mooie creativiteit kijkt!

 2. Irlydk

  “Niemand verplicht het mij om die planken te gebruiken voor kaas.” Hahaha! You rebel!

  Super leuk geworden! Tof dat we nog kunnen genieten van Crea met Suus <3

Geef een reactie