Animal Crossing New Horizons Journal #2: Een opkomende stad

Iedere ochtend is het weer een feestje als ik de game opstart. Wat is er nieuw? Hoe staan mijn nieuwe fruitbomen erbij? Staan mijn bloemetjes al in bloei? Wat is er vandaag te koop in mijn winkel? En niet te vergeten: hoe gaat het met mijn dorpsbewoners? Ik ben alweer wat verder met mijn eiland, dus lees hier hoe het gaat met mijn opkomende stad in Animal Crossing New Horizons Journal #2.

Met een ocarina in mijn handen ben ik klaar voor een nieuwe dag!

Eén van de dingen waar ik het meeste naar uitkeek was de bouw van het museum! Eindelijk zou ik al mijn gevangen vissen en insecten kunnen inleveren. Ook alle opgegraven fossielen zouden eindelijk een plek krijgen! Op de ochtend dat het museum werd geopend, kon ik niet wachten om met Blathers te babbelen om ervoor te zorgen dat ik al het moois mocht inleveren, want mijn opslag in mijn huis begon aardig vol te raken!

Ik mocht inderdaad dingen komen inleveren en dat zorgde ervoor dat ik een flink aantal keer heen en weer moest hobbelen tussen mijn huis en het museum. Iedere keer met een nieuwe lading beestjes. Ik kon het ook niet laten om even een rondje door het museum te lopen. Het is er zo mooi! Vooral de vlindertuin en het aquarium zijn echt prachtig!

Aangezien ik hard had doorgewerkt de afgelopen avonden, was het niet alleen tijd voor een splinternieuw museum, maar ook voor een echte winkel en mijn eerste brug! Dat moest uiteraard feestelijk worden geopend samen met Tom Nook en alle bewoners van mijn eiland.

Voor de oplettende lezer: zoals jullie op de foto zien, is een nieuwe bewoner bijgekomen! Tijdens één van mijn uitstapjes met een Nook-miles-bon kwam ik dit schattige muisje tegen. Ze heet Dora en wilde heel graag op mijn eiland komen wonen! Ze kwam echter niet alleen, gespreid over een paar dagen kwamen er nog twee nieuwe dieren op mijn eiland wonen!

De andere twee bewoners die op mijn eiland erbij zijn komen wonen heten Drago en Twiggy. Hoewel ik Drago in het begin niet zo tof vond, heeft hij toch echt een eigen persoonlijkheid die stiekem toch wel erg leuk is. Je merkt echt dat je van ieder dier gaat houden!

Het samenspelen met vrienden maakt deze game ook zo ontzettend leuk. Nu ik mijn drie extra bewoners heb, gaan de ontwikkelingen in het dorp wat langzamer, maar dat betekent niet dat er minder plezier is. Het is zo leuk om iedere dag aan je vrienden te vragen wat er in hun winkeltje te koop is, langs te gaan op hun eiland om te kijken hoe het er daar bij ligt en even een praatje te maken met hun bewoners.

Vergeet ook het sturen van post niet! Het is zo leuk om ’s ochtends wakker te worden met een leuk briefje in je brievenbus met soms ook een cadeautje erbij. Het is daarnaast ook een hele makkelijke manier om elkaar producten te versturen.

Inmiddels hebben we in onze vriendengroep hele chats opgezet om makkelijk te communiceren over alles van Animal Crossing. Zo delen we iedere dag de dagtopper van Timmy en Tommy en hoeveel deze waard is. Ook delen we de prijzen van knollen die je iedere zondag kunt kopen en hebben we een vraag en aanbod chat als iemand specifiek naar iets op zoek is of als iemand iets dubbel heeft. Wanneer je dit leest hebben we dit systeem ook op de Discord van Suuselientje.com gelanceerd, dus kom vooral daarheen als je gezellig bij mensen op bezoek wil en voordelig zaken wil doen in Animal Crossing New Horizons!

Het is zo grappig om te zien hoe er op die manier echt een soort mini economie draait binnen Animal Crossing New Horizons. Gelukkig draait niet alles om geld en beleven we ook een heleboel plezier! Zo was er gisteravond op het eiland van Karim een vallende sterren regen te zien en stonden we allemaal op een rij wensen te doen voor deze vallende sterren.

Het is ook erg grappig om met een groep vrienden verstoppertje te spelen op een eiland. De spelregels zijn simpel: iemand telt bij een afgesproken plek (het liefst een beetje op het midden van het eiland) tot 20. Als er tot 20 is geteld, mag je niet meer van plek wisselen. Ga ook geen gebouwen of huizen in, want zoeken op het eiland zelf is al moeilijk genoeg. Degene die als eerste wordt gevonden moet daarna zoeken. Wij hebben hier al heel veel plezier aan beleefd!

Ik merk ook dat ik steeds meer tijd besteed aan het aankleden van mijn huisje en het bijhouden van mijn tuintje. In het echte leven heb ik allesbehalve groene vingers en heb ik alleen maar nep planten in huis staan. In Animal Crossing New Horizons daarentegen kijk ik er iedere dag naar uit om mijn bloemetjes water te geven. Ik teken soms hele plannen uit met hoe ik welke bloem wil gaan zaaien zodat het een mooi patroon krijgt.

Inmiddels heb ik ook meerdere delen van mijn hypotheek afbetaald bij Tom Nook. Daardoor kan ik langzaam maar zeker mijn huis steeds meer uitbreiden. Ik heb nu zelfs een slaapkamer met een echt bed. Zoals jullie hebben kunnen lezen in de laatste crea met Suus (die trouwens over Animal Crossing gaat) ben ik helemaal van het knutselen en kon het niet missen dat ik een knutselhoekje zou maken in mijn huis!

In mijn vorige Animal Crossing Journal had ik het al over de Nederlandse vertaling van de game. Toch wil ik hier nog even kort wat over zeggen. Hoe vaak ik helemaal dubbel heb gelegen om de geweldige vertalingen is echt niet meer op twee handen te tellen. Het is zo grappig en leuk. De enige vertaling die moeilijk te verwerken is, is dat de in-game valuta de naam ‘klingels’ heeft gekregen in het Nederlands. In het Engels heten het Bells. Gelukkig wen je hier snel aan en de grappige conversaties met je dorpsbewoners zorgen ervoor dat je deze ongemakkelijke vertaling snel voor lief neemt.

Dit was alweer mijn Animal Crossing New Horizons Journal #2. Hoe gaat het er op jullie eilanden aan toe en spelen jullie veel samen of vooral alleen? Bespreek dit allemaal gezellig in mijn Discord! Volg me ook vooral op Twitter en Instagram voor nog meer leuke foto’s en ervaringen in Animal Crossing New Horizons.

4 reacties

  1. Bloemetje7

    Haha doordat ik teveel speel had ik geen tijd je blog eerder te lezen. Je beschrijft het allemaal weer erg leuk. En dat jullie verstoppertje spelen had ik nog niet mee gekregen! Nu nog even je volgende blog lezen en dan pak ik ook mijn Switch weer op.

Geef een reactie